Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Niemcy są cierpliwi bo mają poczucie winy za zbrodnie.

Do tego krytyka niemiec to wzasadzie ostatni rok głównie. Zobacz ile lat miała Ukraina na zrobienie porządku z odpowiedzialnością zbrodnie.To nie my powinniśmy być cierpliwi tylko Ukraina bo to Ukraina tak jak Niemcy powinna mieć poczucie winy i wstydu. Ukraina to sowiecka mentalność wiec nigdy za nic odpowiedzialności nie wezmą tak jak Rosja.

Wlasnie nie, w latach 90-tych i az do wstapienia do
  • Odpowiedz
  • 1
@pk347 Ale ukraina przecież idzie w stronę zachodu. Tyle, że mimo politycznej uległości Polski do tego zachodu nie idzie z nami . A coraz częściej z Niemcami. Dlatego pisałem, że obecna polityka Polski wobec Ukrainy jest Ukrainie na reke - Bo z jednej strony i tak im armię szkolimy, kasę dajemy, granice otwieramy a przez głupia retoryke i politykę Polski Ukraina będzie mogła nas olać ( jest pretekst ) i bez
  • Odpowiedz
@Variv: ok, tutaj sie w pelni zgadzam. Przez ostatnie 2 lata Polska niestety zniszczyla cala swoja marke i spalila swoje docenianie know-how w temacie pokojowego budowania demokratycznego, zachodniego panstwa. Ja tez bym nie chcial takiego adwokata z choroba dwubiegunowa.
  • Odpowiedz
po raz pierwszy w historii to polacy są tymi bogatszymi, tymi lepszymi, więc muszą z----ć gorszego od siebie do zera tak jak ich j----o przez tysiąc lat xD

@WalvaterWotan: dokladnie, tez mi sie wydaje, ze to z tego wynika.
  • Odpowiedz
po raz pierwszy w historii to polacy są tymi bogatszymi

@WalvaterWotan @pk347 Jasny gwint co za brednie. Mieliście historię w szkole? Ukraina nigdy nie była lepiej rozwinięta niż Polska, stąd między innymi XX wieczne i dzisiejsze nasze spory że zawsze żyli "pod naszym butem". Rozumiem że w szkole nie uważaliście ale może chociaż z Ogniem i Mieczem kojarzycie fakty? Jedyny moment kiedy Polska i Ukraina w miarę zrównały się w
  • Odpowiedz
@Suchar_Strasburgera: Źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to że pierwszy raz jesteśmy bogatsi od Ukrainy, tylko że zawsze to wszyscy na nas patrzyli z góry, a teraz gdy pojawia się ktoś gorszy od nas to zamiast zastanowić się troche, robimy to samo co robiono nam. Coś jak dzieciak który jest gnojny przez swoich rówieśników w szkole, a gdy pojawia się ktoś nowy, słabszy od niego to ten wcześniej gnojony
  • Odpowiedz