Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
SiwyMati35 +11
Po wzięciu pożyczki z SAFE powinna być przywrócona obowiązkowa służba wojskowa z naciskiem na tych wszystkich pieniaczy, którzy od pierwszego dnia piszą, że to jest takie zajebiste ;) w końcu ktoś te hałdy i góry sprzętu musi obsługiwać xD

Programuje wielowątkowo i mam następujący problem. Mam trzy wątki i w każdym korzystam z dwóch zmiennych globalnych. Funkcja w wątku używająca tych zmiennych jest zapętlona w nieskończoność. Czy jest jakaś możliwość aby edytować te zmienne w trakcie działania wątku i aby ta zmiana była widoczna w każdym wątku?
Sprowadza się to do tego pytania: Zmienna globalna x = 10. Watek zaczyna pracę. Wątek pracuje, a ja w innym miejscu edytuję zmienna globalna = 12. I teraz chcę aby ten wątek zauważył tą zmianę, czyli w wątku x =12
#programowanie #python
xjakoglobal, ale tak robią tylko programiści 5k. Jeśli chcesz być prawdziwym programistą strażnikiem wątków i pogromcą mutexów - korzystaj z message passingu. Jeśli nie chcesz to przynajmiej zablokuj dostęp do zmiennej globalnej mutexem. Powodzenia.