Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #wordpress #niewiemjaktootagowac

Czy ktoś jest w stanie podać mi szacunkowe koszta usług w dziedzinie IT?
Takie jak koszt wynajęcia informatyka czy programisty do zbudowania strony internetowej / sklepu internetowego wraz z poczta i założeniem serwera. Wszystko może być w WordPress a produktów około 300 w sklepie.
Potem dodatkowe koszta powiedzmy za poprawki lub zmiany na stronie.
Jak to mniej więcej wygląda takie widełki mniej wiecej, abym mógł się do tego odnieść.
Jeśli macie jakaś stronę na której znajdę te informacje to poproszę o link.
  • 8
@KRASZKI: proponuję ci poprosić o wycenę firmy (tak przynajmniej 5) z twojego regionu (bo z takimi najłatwiej się dogadać) i będziesz miał jak na dłoni widełki
@KRASZKI: > "programisty do zbudowania strony internetowej" - Nie da się określić szacunkowej wartości. Wszystko zależy od tego kto to robi, za pomocą jakich technologii, jak duży jest stopień zaawansowania rzeczy, które mają się tam znajdować oraz wielu innych czynników.
@meohaw: @Veni: @genialny_geniusz: Bardziej zależało mi mniej więcej tylko na ogólnikowej informacji widelki, jakie dodał bym tylko do przykładowej analizy biznesplanu. Myślałem ze ktoś powie mi przykładowo ja wziąłbym 5000zl za cały projekt a ja 15000zl to wtedy wstawił bym dla samego uśrednienia 10000zl.
@KRASZKI: stawianie sklepu to mnóstwo gówien nie tylko programistycznych. Jak fundujesz regulaminy, zgłoszenia do inspektoratów i całe to gówno to technicznie do 10-15 kafli powinno się udać. Oczywiście znajdziesz studenciaka co za 2k "zrobi", spartoli i zniknie, znajdziesz może freelancera co to zrobi w ludzkich pieniądzach, a znajdziesz też "agencje" co skasują Cię na takie 15 tysięcy i nie ma gwarancji, że jest dobrze. Jeśli takie kwoty Cię nie przerażają i
@KRASZKI: zależy, widełki będą bardzo rozpięte bo jak trafisz na dużą firmę to wezmą co najmniej około 10.000 zł za zbudowanie sklepu na Wordpressie z podstawowym szablonem dostosowanym do Ciebie. W tym będzie konfiguracja, gwarancja, optymalizacja itd. Mniejsze firmy np. jednoosobowe osobowe działalności wezmą pewnie 2x mniej. Trzeba by było znać dokładną specyfikację np. jakie płatności chcesz, czy integracja z allegro, sms'ami, może jakieś dodatkowe wymysły itd.