Wpis z mikrobloga

Mireczki, jestem w trakcie rekrutacji na stanowisko młodszy programista robotów online. Jak zapytają ile chciałbym zarabiać to co im powiedzieć? Ostatnie parę lat siedziałem za granicą więc nie znam stawek i cykam się, że jak im powiem 5k to mnie nie przyjmą ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakie są stawki w pierwszej pracy inżyniera?

#robotyka #inzynieria #praca troche #cad
  • 11
  • Odpowiedz
@Pan_Krolik: nie wiem jakie są stawki, ale bym się aż tak bardzo nie cykała - zależy co za firma, jak zagraniczny kapitał to bez problemu możesz rzucić 5k, jak Polska to wydaje mi się, że dla nich 5k będzie sufitem, chociaż też zależy od zapotrzebowania - obczaj konkurencje, czy dużo jest osób z podobnym wykształceniem szukających pracy. Dobry jest system przez pracuj pl bo tam od razu dostajesz porównanie jak wypadasz
  • Odpowiedz
@Pan_Krolik: To zależy od wielu rzeczy. Dobry w tym jesteś, robiłeś coś takiego zawodowo?
Jeśli traktujesz tą pracę jako dalszą część nauki dopiero, ty myślę ze 3k a potem walczyć o podwyżkę. Ja zakładam, że MŁODSZY programista to więcej będzie się uczył niż robił. Ale jak mówiłem- to zależy.
  • Odpowiedz
@Pan_Krolik: Możesz spróbować na rękę. Myślę, że będą chcieli zejść trochę. Obstawiam, że mogą powiedzieć 2,5 przez okres próbny i 2,8 potem...Więc jak masz gadane to do 3k podciągniesz. Ale to od wielu rzeczy zależy. Jak poważna firma to może być z tym lepiej. Generalnie ja nie pracowałem konkretnie przy robotach więc mogę być zbyt pesymistyczny.
  • Odpowiedz
@Pan_Krolik: poszukaj podobnego stanowiska na zarobki.pracuj.pl i wokół tego negocjuj.

Jeżeli siedziałeś za granicą i masz porządne doświadczenie i język to 5k brutto to trochę mało (of koz zależy od miejsca). Rzuciłbym przynajmniej 6.5k aby było z czego schodzić. Obecnie jest ssanie na inżynierów więc masz spory wybór, szczególnie w większych miastach.
  • Odpowiedz
@Pan_Krolik: jeśli to Twoja pierwsza praca w zawodzie, to możesz próbować 3k netto. Senior robotics engineer here ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć, to pisz pw.

• Odpowiedz