Wpis z mikrobloga

daj statystyki ludzi w wieku rębnym.... czy jak to nazywają marketoidzi w grupie komercyjnej 16-49

taka uwaga przy okazji: róznica np. 110/100 osznacza że np. 80/80 jest w związakach, 10/10 jest niezainteresowanych i na rynku pozostaje 20/10

czyli 10% to w rzeczywistości może być 100% rożnicy
@gitarasiema: Samotny meżczyzna da sobie radę na wsi, samotna kobieta nie. Jeśli w rodzinie jest syn to on zostaje na gospodarce. Mężczyzna nie potrzebuje wykształcenia, żeby znaleźć pracę (często lepiej płatną niż po studiach), dlatego znacznie więcej studentów to kobiety - 60% do 40%.
@niechcacy_przypadkiem: Tak, właśnie sobie ją przeglądałam i widzę, że w Warszawie dysproporcja k/m zaczyna się o wiele wcześniej niż w innych miastach. Faceci wyjeżdżają za granicę? Bo jakoś trudno mi uwierzyć w tak wysoką śmiertelność. Nagle znika mnóstwo facetów w wieku postudenckim.
@niechcacy_przypadkiem: @lavinka: mogę się tylko domyślać że panowie mają większą tendencję do optymalizacji podatkowej, w związku z czym nawet się nie przemeldowują do większego miasta i podatki odprowadzają w rodzinnych miejscowościach, ergo na tym wykresie części panów po prostu nie ma natomiast u pań większą rolę grają pozory i w dowodzie musi być, że z Warszawy + bardziej się boją czy za taki numer jakiejś kary nie ma?
Tu macie piramidę płci polski, i najedxcie sobie na kazdą kategorię wiekową i zobaczycie że np w kategorii 0-4 (lat) jest nadwyżka 50 tyś mężczyzn, i tak w każdej grupie, aż do 50 roku życia- wtedy męzczyźni zaczynają umierać i jest nadywzka kobiet