Aktywne Wpisy
President_Hubert +252
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
- Tak 95.3% (321)
- Nie 4.7% (16)
- w sobotę to się nie pracuje, bo za to Ci nie płaco. Weekend to jest, żeby z rodziną spędzić, a nie jak niewolnik tyrać. Wy to mlodzi jesteście i mało wiecie, ale zobaczycie, wykończycie się takim trybem.
Lol.
Niewiele myśląc spakowałem lapa i w piątek wziąłem go do siebie. Zadania dokończyłem w sobotę rano na kiblu oraz wieczorem przy browarku przed imprezą. I tak oto w poniedziałek wszedłem do firmy ja, cały na biało, niczym komendant na posterunek. 9:00 zasiadłem do swojego biurka naciskając enter. Rozesłałem wszystkie zaległe i bieżące rzeczy. Przerwa już o 9:15, kawka za kawką, papierosek co 30 minut, pogaduchy z recepcjonistkami itd. Czas oczekiwania na rozwiązanie nowego zadania to 15 minut, a nie jak dotychczas 3 dni. Wyszedłem o 16:30, bo przejrzałem już cały internet dwa razy. Pani Grażynka niestety mimo tego, że przyszła na 7, musiała zostać jeszcze 2h nadprogramowo, by skończyć sprawy pilne. Tym razem nie wyraziła głośno swojej opinii
#pracbaza #korposwiat
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Krachu: lol, czyli n-----------ś przez weekend a i tak potem musiałeś odbębnić siedzenie w pracy, super interes
I faktycznie do dzialan charytatywnych, nikt postronny nie powinien sie w--------c (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Krachu: ale w tym to ma racje. Skoro nie zdazyles to znaczy ze praca zostala zle zaplanowana i zwykly pracownik nie ma wplywu ani nie powinien ponosic tego kosztow. Do tego praca w weekend i po po godzinach to szybka droga do wypalenia zawodowego takze powodzenia.
@PickolasCage: Ło Panie, z ust mi Pan to wyjąłeś, dokładnie tak jest
@PurpleHaze
@TurboDynamo sytuacja zmienia się, gdy nie tyrasz i nie bębnisz godzin, bo Twoja praca to Twoje hobby. Serio, sprawia mi przyjemność, wstaję w poniedziałek rano uśmiechnięty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zwyczajnie chciałem się tym zająć i popracować miło przy piwku, no ale to ciężko wytłumaczyć ludziom, dla których praca to robota, czy tam charowanie.
Trochę w tym racji ma.
@Krachu: moja praca to tez moje hobby i ja lubie. Ale jak przesadzisz ze wszystkim to sie wypalasz.
@Krachu: no to dla mnie zmarnowałeś tylko czas w weekend xD