Wpis z mikrobloga

#samochody #motoryzacja
Czy ktoś z was tutaj posiada coś w rodzaju samochodu na abonament/leasing konsumencki/wynajem długoterminowy?

Odlozylem sobie trochę kasy na samochod używany, ale czytając rozne fora o tym jak trzeba uwazac lub przegladajac oferty trochę się cykam placic 30-40k zł za używany pojazd bo jeszcze trafie na jakąś mine a moja wiedza o samochodach jest znikoma ... wiec trochę poczytałem o innych mozliwosciach i wpadłem na w/w oferty nowych samochodów gdzie spłaca się tak naprawdę czas jego użytkowania/koszty eksploatacji + nie musisz się przejmować rejestracją samochodu i innymi rzeczami za które trzeba ponosić koszty (jedynie OC, AC i NNW)
Nie mam działalności gospodarczej, moje zarobki sa znośne na tyle ze moglbym sobie co miesiąc pozwolić na dodatkowy ubytek wysokości max 600-700zł. Ma to w ogóle sens? Nie oczekuje jakies fury pokorju Audi, czy Ferrari, przydalby się zwykły prosty tani ale wciąż nowy z salonu samochod którym pojade do pracy czy co tydzień do rodziny oddalonej o 200-300km Ma ktoś z was i może się tym faktem jakos podzielić? Zalacznik dla przyciagniecia uwagi.
P.....y - #samochody #motoryzacja
Czy ktoś z was tutaj posiada coś w rodzaju samocho...

źródło: comment_6reCFvnbBlqNhOzzOi0tbqy6mZFNJsox.jpg

Pobierz
  • 15
@brmstufldigart: Wałek ? Na wstępie deklarujesz ile rocznie robisz km, na podstawie tego wyceniają Ci wartość samochodu po czasie najmu. W ratach ( plus ewentualny wkład własny ) płaci się różnicę ceny auta nowego i auta z przebiegiem x km które ma y lat. Zakładane jest jakieś tam normatywne zużycie, jeśli auto będzie całe poobijane, to oczywiście musisz te straty pokryć. Ale przy takiej formie finansowania obowiązkowe jest AC, więc wszystkie
@patolove: wałek polega na tym, że to tylko deklaracja i na koniec pojawia się rzeczoznawca. To ma chronić przed "nadmierną eksploatacją", bo niby kto się będzie troszczył o wynajętą furę. A jak się troszczysz jak o swoją, a na koniec oddasz to też dealer/bank są do przodu.
@bigger: zgodze sie ale musza byc dwa warunki:
- znajdziesz dobry egzemplarz (o to coraz trudniej)
- masz w okolicy dobry serwis (o to jeszcze trudniej)

@PomocnikWysuniety: zerknij na wynajem u Forda (FordMultiopcje) , raz jechalem ze zlotowa ktory ma i sobie chwalil