Aktywne Wpisy
Przegrywex +29
Napisz markę, model i rocznik samochodu (może być też rodzaj paliwa i silnik), a powiem ci czy jesteś chuop czy oski.
#motoryzacja #przegryw #samochody #glupiewykopowezabawy
#motoryzacja #przegryw #samochody #glupiewykopowezabawy
m__w +177
smutne strasznie, że jednak dla sporej części społeczeństwa malarstwo polskie kończy się na Matejce i (ewentualnie ) Wyspiańskim, a przecież jest tyle rzeczy do odkrycia :c tylko z drugiej strony, to skąd ludzie mają jakieś inne ciekawe obrazy znać i tak naprawdę ilu z nich w ogóle ma czas na sztukę? ech
#malarstwo #sztuka #obrazy
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Nattana: to co mam w awku
https://www.wykop.pl/link/1446109/portrety-dam-wedlug-wladyslawa-czachorskiego-1850-1911/
Pomijając to, że sztuka jest dość 'trudnym' tematem zainteresowań, u nas w szkołach kiepsko przedstawia się naszych rodzimych artystów. Poza tymi, których wymieniłaś, z licbazy pamiętam jeszcze tylko Grabowskiego (z powodu Matejki właśnie). Często też pomija się też jak wieloma dziedzinami sztuki się zajmowali, nikt nie mówi o tym, że np. Witkiewicz także
Komentarz usunięty przez moderatora
Aż zrobiłem zdjęcie, żeby zbadać w domu co to za obraz. Jakie było moje zdziwienie, że to Polak, a obraz wisi w Muzeum Narodowym w Warszawie. Od dawna sobie obiecuje, że się wybiorę tam dla obrazu, tylko póki co nic z tego :)
Ja specjalnie kiedyś jechałam do Krakowa żeby zobaczyć da Vinciego :D