@lisek: jak się nie mylę to jest to martwy piksel, niektórzy moi znajomi to mieli i tylko części z nich udało się to oddać na gwarancje, ponieważ szanowne korporacje lg, dell i inne uważają ze to jest normalne.
@lisek: Upewnij się czy to nie paproch. Ja myslałem, że mam przebarwienie na monitorze, puknąłem delikatnie od góry, od boku i poleciało na dno obudowy. A monitor nigdy nie był rozkręcany, więc widać, kurz jest agresywny.
@TheWaster25: Spróbuję oddać. Może coś z tego będzie. Co ciekawe gwarancja kończy się za 3 dni.
@Vader-Poland: Paproch chyba niestety to nie jest. Opukałem i niestety nic. Do tego to się znajduje jakieś 10cm od góry monitora i mniej więcej na jego środku w poziomie.
@lisek: No ja miałem go centralnie na środku, ale paproch w moim przypadku powodował lekkie zaciemnienie obrazu, ale jednak prześwitywał, więc założyłem, że było to przebarwienie. No ale ostatecznie okazał się być paprochem.
@TheWaster25: @Vader-Poland: Po dużym zbliżeniu nie wiem czy rzeczywiście to nie jest jakieś zabrudzenie. Nie widać całkowicie czarnego piksela albo żeby było pęknięte, a linie z kolorami prześwitują przez to.
@lisek: No to ciągle jest nadzieja. Popukaj, ale z wyczuciem by matrycy nie uszkodzić. Popatrz od góry czy są jakieś widoczne otwory i potraktuj to sprężonym powietrzem. Jak na bad pixela to ma trochę nieregularny kształt, tzn w niektórych miejscach jest tylko pół pixela zakryte. W ostateczności rozkręć go i przeczyć bardziej inwazyjnie.
@lisek: To jak gwarancja to się nie baw, no ale zostaniesz bez monitora na chwilę. DELL akurat słynie z dobrych warunków gwarancyjnych, nie wiem wprawdzie jak z monitorami.
#gwarancja #monitory #kiciochpyta
źródło: comment_EmqLs0AUf8ZT4WdchvRYtiokpUKezoq2.jpg
PobierzA monitor nigdy nie był rozkręcany, więc widać, kurz jest agresywny.
@Vader-Poland: Paproch chyba niestety to nie jest. Opukałem i niestety nic. Do tego to się znajduje jakieś 10cm od góry monitora i mniej więcej na jego środku w poziomie.
źródło: comment_HmziT8scgjZDjeLTCTNmHkduKsxksmQw.jpg
PobierzW ostateczności rozkręć go i przeczyć bardziej inwazyjnie.
DELL akurat słynie z dobrych warunków gwarancyjnych, nie wiem wprawdzie jak z monitorami.