Aktywne Wpisy

jmuhha +16
wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? ლ(ಠ_ಠ ლ)
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz
acpiorundc +163

Przykładowo{"name": "some name"} some other data 56 {43}nie ma żadnych zasad, separatorów, ani żadnych pewnych faktów, więc poszukuje jakiejś biblioteki do parsowania jsona która potrafi to sparsować tak by dało się potem określić gdzie skończył się json - i tym samym wydzielić potem dane.
Gson niestety niezbyt chce mi pomóc, bo nawet jak mam Readera z danymi i wrzucę go w son readera to da radę odczytać jsona bez błędów, ale z powodu wewnętrznego buforowania zje prawie wszystkie dane i nie da się określić gdzie się json skończył.
class Person {
string name;
string surname;
String str = "{\"name\": \"some name\"} some other data";
Gson gson = new GsonBuilder().setLenient().create();
StringReader stringReader = new StringReader(str);
JsonReader jsonReader
Jak czegoś Ci brakuje to .setAccessible(true) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na myśl przychodzi mi tylko żeby wysłać listę pól które udało się odczytać i porównać z listą docelową, ale nie wiem czy o to chodzi.
Kompletnie chyba nie rozumiesz problemu,mnie nie obchodzi co jest w tym jsonie, tylko by go odczytać
Napisanie takiego parsera to zdecydowanie nie 2-3 dni xD liczysz ile masz lewych klamerek i potem odcinasz po odpowiedniej ilości klamerek zamykających. Wiadomo że mogą być zagnieżdżone obiekty więc trzeba wziąć na to poprawkę.
I inne dane są tylko po jsonie. i obie części mnie interesują i json i te co po prawej.