Wpis z mikrobloga

@alienv: nie sprawdzałem pamięci w tym egzemplarzu i te pamięci nie są wadliwe tylko nie można instalować Android TV, stock działa tak jak i libreelec
  • Odpowiedz
@swemi01: czyli są wadliwe, stock działa ale jednak losowo aplikacje będą się wykrzaczać - mi youtube zdechł parę razy. sam mam identyczną przypadłość i reklamowałem u chińczyka - będę miał nowy.
nieładnie, bardzo nieładnie.
z tej okazji wołam @kodiwpigulce_pl - wrzućcie może info na stronie o tym by ostrzec ludzi przed takimi super ofertami bo ludzie mogą być nieświadomi wad które boxy posiadają i są dość istotne jednak...
  • Odpowiedz
@swemi01: skąd kupowałeś? Przecież możesz się domagać zwrotu kasy via PayPal albo bezpośrednio np. w GB. Ps. Jeżeli nie wiesz, jaką masz pamięć, to skąd wiesz, że nie można wgrać AndroidTV? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@alienv:
@RonnieO:
@gchmurka: kupiłem na banggood, w celu wybrania Android TV, po tym jak się okazało że w niektórych nie ma możliwości wygrania ATV to olałem temat dlatego sprzedaję, nie rozbierałem i nie wiem jaką ma pamięć a z tego co czytałem to stock i libreelec działa, pewnie te boxy mają różne pamięci i różnie działają, nie chciałem nikomu nic wciskać
  • Odpowiedz
  • 0
@swemi01 "przywiezione z Niemiec, nie mam ładowarki żeby sprawdzić, nic nie było robione wygląda na sprawne"
Wiele razy takie rzeczy słyszałem. Po pierwsze nie tylko o ATV tu chodzi bo zwykła aktualizacja też rozwali boxa a po drugie takie rzeczy się pisze bo ta sama wada jest w każdym z tej serii. Pomijam że wadliwy box sprzedajesz w cenie nowego. Albo drożej bo długo były po 120zl.
  • Odpowiedz
@alienv: może napiszę o tym na stronie ale teraz jestem na urlopie. Sklepy sprzedają boxy i nawet nie sprawdzają co wysyłają. Więc sprzęt jest niesprawny i otrzymasz zwrot/nowy box ze sklepu w którym go kupiłeś. 4 boxy, które zakupiłem wtym samym sklepie przyszły z 1 niesprawną pamięcią i dostałem zwrot. Jedynie co działa w tym boxie to LibreELEC bez problemów. Nie będę brać odpowiedzialności za sklepy. :) W dodatku te
  • Odpowiedz
  • 0
@kodiwpigulce_pl no musieli by każdy otwierac więc można jeszcze przymknac oko. Ale jak ktoś kupi w sklepie to jeszcze może reklamować a od kogoś z drugiej ręki może być gorzej. Zwłaszcza że jak widac nie kwapia się by informować co jest z pudelkiem nie tak.
Nie dziwię się ;P ale pewnie parę tygodni i temat się rozejdzie.
  • Odpowiedz
Dlatego najlepiej jest kupować via Paypal w tym momencie. W ten sposób nie dość, że uzyskałem zwrot kasy za dwie sztuki, to jeszcze żadnej nie musiałem odsyłać. Pierwsza nie nadaje się do niczego (i jej nie używam), na drugiej (z pamięcią Kingston) udało się wgrać AndroidTV i śmiga bez problemów. Na oryginalnym romie działało kiepsko (ciągle się wieszało, nie mogłem wejść w ustawienia, aplikacje się wyłączały).
  • Odpowiedz