Aktywne Wpisy
beroslaw +487
Dolaczam do grona starszych powaznych panow. Pijcie ze mno kompot - zostalem ojcem !!!
Tak tak , wychowam jak swoje.
#rodzicielstwo #ojcostwo #chwalesie #wygryw
Tak tak , wychowam jak swoje.
#rodzicielstwo #ojcostwo #chwalesie #wygryw
przemek6085 +62
Pojawia się jednak kilka pytań, bo ciąża i dziecko całkowicie zmienią nasze życie. Za rok biorę urlop dziekański, będę pracować i zarabiać, bo to oczywiste, pieniądze będą potrzebne. Rodzina na pewno nas wesprze. Potem dokończę studia, może zaocznie, dziewczyna też sobie jakoś poradzi, jeśli chodzi o edukację.
Tylko jak dużym kosztem jest zapewnienie dziecku wszystkiego co potrzebne? Ktoś znalazł się w podobnej sytuacji i mógłby pomóc jakimiś dobrymi radami? Wiem, mam na to dużo czasu, już dzisiaj robię wstępną listę potrzebnych rzeczy, patrzę na pracę itd. Muszę sobie wszystko ułożyć, mieć plan, bo czeka mnie trudny okres.
#zwiazki #ciaza
@VrubeL: ehe, na pewno będą latać po baletach i "cieszyć się młodością", gdy #!$%@? będą mieli prawie 40 lat na karku xD
wspieraj dziewczynę, moze byc troche rozkapryszona emocjonalnie i senna - ja to pierwsze miesiące spałam po 15h dziennie prawie.
szkole ogarnięcie, ja pisałam obronę i broniłam sie jak młody miał
No #!$%@? bardziej niż myślisz xD jak człowiek ma 20 lat student to ani hajsu ani klasy ani wyczucia ani stylu i może się co najwyżej nachlać harnasiem albo tania woda w studenckiej spelunie. No, chyba, że jest jakimś bananem ale to tylko hajs ma i może się uchlewac
tak, mając 40 lat, kredyty, dzieci, które trzeba jakoś wprowadzić dorosłość, rodzicami trzeba się zaopiekować, bo są starzy, no rzeczywiście taki człowiek może mieć wszystko w piździe xD
@Wink: Trudny się wydaje przed, rzeczywistość będzie dużo przyjemniejsza.
Bądź cierpliwy dla dziecka, pamiętaj, że ta mała osóbka ma tylko Ciebie (no i matkę) która chroni ją przed światem, jeśli Ty zawiedziesz to zostanie samo.
Spędzaj dużo czasu z nim, na inne głupoty przyjdzie czas, a ten pierwszy najtrudniejszy rok szybko zleci.
xDDDDDDDDDDDDDDDDD
@SmutekToJa:
@SmokeProspector: No pewnie masz racje, mam znajomych którzy podobnie zrobili. Ostatecznie, studia kończyć chcę tylko dla siebie, coby poszerzać zainteresowania. Nic więcej. Po prostu perspektywa rzucenia ich jest dziwna, kiedy został mi nie liczac tego tylko semestr do końca.
@Majku_: Jeśli coś sprawi mi radość nie będzie marnowaniem młodości. Pewnie nie raz będę zmęczony i wkurzony, że nie mam na nic czasu, ale patrząc na to, że z takim trzylatkiem da sie jakoś pogadać, a niektóre dzieciaki są pocieszne... cóż, nie będzie źle. Pokombinuję z rzeczami, coś kupie, coś pewnie dostane. Zobaczymy jak będzie, a że będzie inaczej, narzekać nie będę.
Największy koszt to wyprawka na start + pieluszki, jeśli zdecydujecie się używać jednorazowych (tzw. pampersow). Jeżeli dziewczyna będzie do roku karmić piersią to zaoszczędzicie nawet tysiąc złotych (to nie żart - mleko stanowi podstawę żywienia dzieci do ukonczenia pierwszego roku życia,