Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#zwiazki #niebieskipasek #psychologia ?

Mirki i Mirabelki ( ͡° ʖ̯ ͡°) chcę poznać Waszą opinię, bo martwię się i niepokoje, a zarazem denerwuje. Mój niebieski, lvl 21 nie umie wyjść gdzieś, aby nie pić chociażby piwa. W domu, w samotności rownież pije, nie do nieprzytomności, ale chociażby to p--o dziennie. Uważa, że to normalne i nie mam prawa nic mówić. Prosiłam go, aby w takim razie wyszedł gdzieś i nie pił nic procentowego, na co on zaśmiał mi się w twarz i powidział, że to jego życie i nie mam prawa mu dyktować warunków. Powinnam się martwić i próbować do niego dotrzeć czy to ja przesadzam i mam odpuścić?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: mZakupy.com
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@WaltherW sam a-----l nie powoduje depresji fakt (najwyżej chwilowa na megakacu - "już więcej nie piję!" ( ͡° ͜ʖ ͡°), natomiast może pośrednio do niej prowadzić w przypadku dosc znaczacego uzaleznienia (wyniszczenie organizmu, problemy w relacjach międzyludzkich itp.). Pewnie nie dotyczy to kogos kto pije tylko p--o czy dwa dziennie. Pytanie zawsze czy na tym poprzestanie w momencie kiedy wzrast tolerancja organizmu.
  • Odpowiedz
  • 0
@enron musi, nie musi, przy moich gabarytach mocniej odczuwam podwójna kawę niż jedno p--o, które pod względem ilość jest lepszym rozwiązaniem niż pół litra pepsi. Rozumiem że większość tu osób wypatrujących alkoholizmu wypija herbatę przy wyjściu do baru czy na koncert.
  • Odpowiedz
@kcrgs Nie moja wina że jest amebą, jak się nie wyciąga konsekwencji ze swojego postępowania. Jeszcze żeby nikt nie wyciągał do niego ręki, ale wszyscy mu próbowali pomóc i rzucił to dla K---a zioła.
  • Odpowiedz
@Peeleejin: Ciekawe, skąd masz chłopcze takie doświadczenia?Lubię p--o, wino, piję codziennie jakieś p--o albo trochę wina. Jestem 20 lat z tą samą kobietą, którą zresztą dalej kocham. Właśnie planujemy wyjazd świąteczno- noworoczny, a ty piszesz że walę ją w ryj i jakaś ogólnie patologia? Jeśli masz takie zapędy, to lecz się a nie wypowiadaj na tematy o których masz blade pojęcie czyli kobiety i życie, znawca tematu się znalazł, mający
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: żeby się przekonać o tym, czy jest alkoholikiem, to zapytaj, czy może wypić 3 dni pod rząd bezalkoholowe, nie jakieś g---o, a np. bavaria(IMO najlepsza). Jak powie że może - niech i tak uczyni.
Ludzie nie umieją odróżnić uzależnienia od piwa od alkoholizmu
  • Odpowiedz
@BaRi: ale rozróżnij proszę codzienne "konieczne piwko" od wypicia piwa okazjonalnie przy wyjściu na imprezę. Ja też jak idę do knajpy to też wolę p--o, bo sobie je spokojnie sączę przez godzinę - co jest mało praktyczne przy soku czy pepsi. Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, by nazywać czymś normalnym codzienne piwko.
  • Odpowiedz
czy ja wiem. u mnie w robocie dwusetka dla pewnych panow to norma. dziennie. i potrafia wytrzymac bez picia, jak ida na urlop cale 2 tygodnie. czy to alkoholizm? a cholera wie. po prostu lubia, odpreza, tak jak inni se lubia wypic kawe czy opierdzielic pol kilo pistacji. :E
  • Odpowiedz
@CigarettesAfterSex: wywyższasz się poprzez nazywanie go przegrywem, więc radujesz się i nazywasz go przegrywem. Dosyć proste xd Nawet jak zaprzeczysz, że się nie wywyższasz to cały Twój wpis jednoznacznie ukazuje, że to robisz. Teraz jest lepiej, wtedy było z------e. On jest na dnie, ja nie.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:
To normalne, aczkolwiek może niezalecane, że przyzwyczaił się do takiego trybu życia, dotyczy to wielu osób tak naprawdę, a że wykopki nie mają z kim wychodzić na p--o albo im jeszcze nie sprzedadzą to robią z gościa alkoholika.
  • Odpowiedz
Ale mam bekę z mirków wyrokujących "zostaw go, alkoholik, będzie tylko gorzej". Poznaliście fragment ich związku od jednej ze stron i już wiecie swoje.
Tak, 21-letni chłopak jest już skreślony do końca życia. Niech OPka za 20 lat tu wróci (bez względu na to czy będą razem) i napisze czy skończył w rowie.
  • Odpowiedz