Wpis z mikrobloga

Ile można przeżyć bez jedzenia? Tydzień, dwa? Przecież połowa z tego #protest powinna juz wykitowac. Jak pielęgniarki strajkowały, to na noszach je półprzytomne wynosili, a tutaj w kulki sobie lecą. Niech oni nie ośmielają sie tego głodówką nazywać
  • 211
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Faktycznie, lepiej żeby nam lekarzy wyjechali i żeby się służba zdrowia r-------a.

Kto tego chce? z drugiej strony, jak mielibyśmy ich zatrzymywać? Siłowo? Paszporty z powrotem na komendzie? W sumie idziemy w kierunku PRL 2.0, więc kto wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co te korwinisty szalone xD

@hehenuanek: a nie wiem co oni w tym temacie, jakoś nie spotkałem się z ich opinią na ten temat.
  • Odpowiedz
Kto tego chce? z drugiej strony, jak mielibyśmy ich zatrzymywać? Siłowo? Paszporty z powrotem na komendzie?

@xetrov: Dając normalne pensje. Jak to w kapitalizmie, albo dajesz pensje konkurencyjne wobec tego, co oferują inni gracze albo nie masz pracowników.
  • Odpowiedz
Dając normalne pensje.

@hehenuanek: obawiam się że w grę wchodzi jeszcze to jak sam system działa, czyli te wszystkie problemy z biurokracją, wycenami, sprzętem, itd.

Czekaj, to ty jestes tym analfabetycznym gimbusem, który nie łapał przelicznika brutto-netto?

@hehenuanek: no tak, nie wiem czy już sprawdziłeś sobie jak się liczy brutto-netto, ale skoro tak się określasz to zakładam że nie. To nic wybitnie strasznego, nie musisz uciekać z wstydu.
  • Odpowiedz
@spawel92: jeszcze lepsze jest zrobienie sobie tak z 36 godzin bez snu, pojawiają sie halucynacje omamy, trudności w porozumiewaniu sie z ludźmi
  • Odpowiedz
Podwyzka dla rezydentow poprawi rowniez sytuację, poniewaz raz ze wiecej lekarzy zostanie w Polsce a dwa że beda mieli wiecej czasu na dokształcanie się oraz beda popełnili mniej błędów wynikajacych ze zmęczenia.

@goparys: Osłabiacie mnie. Dlaczego niby mają mieć więcej czasu na dokształcanie? Nadal będą pracować w wielu miejscach na raz. Lekarze nie robią tego, bo ciężko im przeżyć, a dlatego, że chcą jak najwięcej zarobić, co złe w sobie
  • Odpowiedz
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: ta cała tyrada jest o niczym, jakbym słyszał panią premier. Zero rzeczowych argumentów tylko "gówniarze, nic nie wiecie o życiu". Jeżeli nie masz żadnej wiedzy i nie wiesz nic o otaczającym cię świecie a jedynym twoim argumentem jest wiek albo staż pracy to nie udzielaj się w tak ważnych społecznie tematach. 6,8% z d--y wyjęte? To absolutne minimum określone przez WHO. Obecnie mamy 4,7%, limity na zabiegi, ograniczona refundację,
  • Odpowiedz
  • 1
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl
Dziadku ja nawet nie jestem lekarzem xD. Jedyne co mnie łączy z służba zdrowia to że okazjonalnie jestem ich pacjentem. Ty już sobie w główce ulozyles jakaś historyjkę pod tezę. Idealnie pasujesz do profilu który opisałem w moim poście - idealnie. Nawet jeśli jesteś płatnym trollem PiSu, co sugerowałby twój sposób pisania, to zbyt lotny nie jesteś.
  • Odpowiedz