Aktywne Wpisy
mial85 +5
A jak pisałem na tagu, że groty są beznadziejne to mnie eksperci z wypoku oczywiście zjechali a tu kolejny raz potwierdza się to co mówiłem
#wojna #rosja #ukraina #polska #wojskopolskie
#wojna #rosja #ukraina #polska #wojskopolskie
Vosemite +375
Z okazji dnia kobiet, życzę Wam #rozowepaski, jeszcze lepszego zmysłu do wyczuwania konfiarzy
Poświęcacie czas na randki, na poznawanie kogoś, a na końcu okazuje się konfiarzem.. #!$%@? macie też.
#bekazpisu #bekazprawakow #bekazkatoli #neuropa #neuropa #polityka
Poświęcacie czas na randki, na poznawanie kogoś, a na końcu okazuje się konfiarzem.. #!$%@? macie też.
#bekazpisu #bekazprawakow #bekazkatoli #neuropa #neuropa #polityka
Cztery dni temu poinformowałam was, że Europejskie Obserwatorium Astronomiczne odkryło coś niespotykanego i w poniedziałek o godzinie 16:00 odbędzie się konferencja prasowa na ten temat. Chętnych (prawie 2000 ludzi!) miałam zawołać do artykułu na ten temat. Więc wołam. Jeszcze się pochwalę, że specjalnie dla was zdobyłam akredytację i biorę właśnie udział w konferencji (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Macie więc info z pierwszej ręki.
Krótko mówiąc, po raz pierwszy w historii udało się astronomom zaobserwować zarówno fale grawitacyjne jak i promieniowanie elektromagnetyczne w zakresie widzialnym powstałe w wyniku tego samego zdarzenia. Osiągnięcie tego było możliwe dzięki wspólnym wysiłkom i szybkiej reakcji naukowców ESO oraz innych placówek na całym świecie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Link do znaleziska: Naukowcy po raz pierwszy sfotografowali źródło fal grawitacyjnych
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#kosmicznapropaganda #eksploracjakomosu #nauka #gruparatowaniapoziomu #fizyka #mikroreklama
@OCISLY: Konkrety :) Droga OCISLY
@OCISLY: Ktoś tu się nam rozpędził z nowiną...
No i po raz pierwszy zaobserwowano teoretyczna kilonowa.
@titus1: tak
@ropppson: dylatację czasu możesz załatwić od razu - po prostu biegnij :)
@GwalceCie: raczej Mirella ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@OCISLY: nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tutaj link do tego o czym są kilonowe https://pl.wikipedia.org/wiki/Kilonova
@OCISLY: Dla wszystkich? Gdzie można odebrać?