Aktywne Wpisy
pearl_jamik +120
Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita narodu, z wysokim ego, programiści stopnia najwyższego zostawiają po sobie w kiblu w biurze obesrany kibel?
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#psy Mirki, jaką rasę psa doradźcie na pierwszego psa? Planuje wziąć na wiosnę ale już nie wiem. Myślałam o dalmatyńczyku, ale jest mało hodowli. Potem wymyśliłam białego owczarka szwajcarskiego, niby spoko jak na 1 psa, wszyscy mówili, a spotkałam się z panią co takiego ma na spacer, i trochę mnie zniechęciła (w sumie to dobrze, że nie słodziła tylko). Teraz mi chodzi po głowie chyba trochę mniejszy pies, zastanawiam się nad owczarkiem
bo może zostanę na miejscu, poza językiem niemieckim na poziomie choćby komunikatywnym to jak ogarnąć rezydencję?
jaki bank najlepszy?
jaki operator do internetu na kartę? [chociaż może on mi pomoże znaleźć...]
w każdym bądź razie; jak mam mieszkać u niego to co muszę wiedzieć?
Do jakiego urzędu iść, co załatwić, czy bank mi założy konto na pl dowód?
głupi stres, czemu to nie może być prostsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#hannover #niemcy #podroze #emigrujzwykopem #emigracja #pytanie
Daj sobie spokój, zostań u mamy. Na głowę nie pada i jesteś u siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
sorry za ton, ale...sam zacząłeś
1) Nie można otwierać konta w czyimś imieniu.
2) Już lepiej otwórz walutowe konto w mbanku to przynajmniej zrozumiesz co pani do ciebie mówi.
3) Żeby wykorzystać niemiecki potencjał rozwojowy to trzeba znać niemiecki albo coś potrafić. U ciebie nie ma niczego.
Bank ING diba, konto i karta bez opłat. Wszystko na polski dowód, ale z potwierdzeniem zameldowania.