Wpis z mikrobloga

@OraclePL: witam wszystkich, mam pytanie: jak wygląda sprawa wypożyczenia samochodu na wyspie Gran Canaria? interesuje mnie 5-6dni, przeglądałem oferty i na jednym forum sprzed lat polecają m.in caribanere (czy jakoś tak): ze wszystkimi opłatami wychodzi 100€ za samochód tupu Corsa
coś polecacie innego? widziałem że można wypożyczyć taniej ale bez żadnego ubezpieczenia
Lepiej zaklepać parę dni przed wylotem czy na miejscu o tej porze nie powinno być kłopotów(wyjazd za niecały tydzień)?
#kanary #wypozyczalniasamochodow
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vantar: cicar to podobno to samo co wspomniane przeze mnie Caribenero(czy jakoś tak). Właśnie widziałem, że oferują dowóz i odbior z hotelu. Tylko, że mój hotel jest bliżej centrum wyspy, w górach, jakies 30min od południowej plaży (Maspelas). To nie będzie kłopotu z dowozem?
zamawiałeś na miejscu przez telefon, net czy wcześniej z PL? wg ich strony za Corse muszę zapłacić 100€. To chyba racjonalnie bo chyba full pakiet
  • Odpowiedz
  • 0
@OraclePL zamawialem przez stronę. Na 4 dni miałem też w okolicach 115euro wiec te ceny na pewno trochę się zmieniają bo to był sezon, ale widać ze jest to w granicach rozsądku. Od momentu zarezerwowania to już tylko w hotelu spotkałem gościa na miejscu. Co do twojego miejsca to możesz do nich napisać. Dość sprawnie odpowiedzieli bo ja się pytałem o ubezpieczenie.
  • Odpowiedz
@Blizz4rd: spoko, wypożyczyłem (fartem, bo z dojazdem i odbiorem przy hotelu bliżej centrum wyspy) Opla Corse, najnwszą generację 1.4turbo 100KM , 6 biegów za ok 110E w https://www.cabreramedina.com (chyba firma córka innej wypożyczalni- Cicaro) .
Drogi jak w wysokich górach, jak ktoś mało jeździ w życiu, to trochę odradzam bo w wielu miejscach robi się naprawdę trudno. W ciągu 6 dni zwiedzliśmy tak 3/4 miejscowości, do kąpania polecam plażee w
  • Odpowiedz