Aktywne Wpisy
Viado +7
Wkurza mnie to że w Turcji zginęło 45k osób a w mediach prawie cisza a jak 24 lutego zeszłego roku była eskalacja konfliktu na ukrainie to media trąbiły o tym 24/7 jakby był koniec świata, Chociaż do tej pory nie zginęło tam tyle cywili co w Turcji przez 1 dzień. Hipokryzja mediów
#turcja #ukraina #rosja #wojna #bekazlewactwa
#turcja #ukraina #rosja #wojna #bekazlewactwa

InnyWymiar90 +37

Mirki,
Mam Stream obiektów klasy Person. Chcę te obiekty zagregować w ten sposób, by sumować dane pola obiektów mających takie samo imię i nazwisko.
Przykładowo odiekt1: Person("Adam","kowalski",100,10) i obiekt2: Person("Adam","kowalski", 50,10).
powinny zostać umieszczone w tablicy jako jeden obiekt Person("Adam","kowalski", 150,20). - inty zostają sumowane.
Nasuwa się od razu pomysł, żeby wrzucać wszystko do ArrayListy, zrobić metodę która sprawdza wszystkie obiekty w tej liście i jak znajdzie obiekt o tym samym imieniu i nazwisku - zsumuje inty.. Jest jakieś bardziej optymalne rozwiązanie?
Person sugeruje, że jest to obiekt reprezentujący konkretną, unikalną osobę. Twój problem jednak sugeruje, że może być kilka obiektów Person odzwierciedlających tę samą osobę.
@fegwegw: Dzieki, Person to tylko przykład. Chodzi o to, że pobieram z bazy wiele rekordów i część tak właśnie wygląda (ma te same pola + różne inty, które chce sumować). Nie mogę tego robić za pomocą komendy SUM w bazie, bo mi tego nie udostępnia. Muszę pobrać te wszystkie rekordy i zagregować je u siebie w kodzie