Wpis z mikrobloga

Cześć, ostatnio zamówiłem notebooka od #xiaomi na #gerbest, i po raz pierwszy wybrałem przesyłkę #priority_Line. I mam do was pytanie. Jak paczka już przyjdzie, to lepiej sprawdzić ją przy kurierze i jak coś będzie nie tak, to spisać protokół i od razu dać do zwrotu, czy normalnie odebrać, a potem nagrać unboxing? Dodam że dokupiłem dodatkowe ubezpieczenie przesyłki na wypadek uszkodzenia lub zgubienia.
  • 9
  • Odpowiedz
@Dominoks: nagranie unboxingu i pierwszego uruchomienia moim zdaniem lepsze bo robisz to sobie na spokojnie

Dodam że dokupiłem dodatkowe ubezpieczenie przesyłki na wypadek uszkodzenia lub zgubienia.

jeśli płaciłeś paypalem to było zbędne
  • Odpowiedz
Co do ubezpieczenia to na przyszłość będę wiedział, dzięki :D Ale tak w sumie to czy nagranie unboxingu wystarczy? Bo jednak w razie czego mogą powiedzieć że to ja upuściłem paczkę czy coś? Czy jednak raczej gerbest nie będzie robił z tym problemu?
  • Odpowiedz
Ale tak w sumie to czy nagranie unboxingu wystarczy?

@Dominoks: nie słyszałem żeby ktoś miał z tym problem, jeśli płaciłeś przez paypal to oni pomogą, jeśli przez kartę to chargeback
  • Odpowiedz
Nie wiedziałem jak to wygląda w przypadku Priority line. Ale jeżeli zamawia się coś w kraju, to ma się możliwość sprawdzenia paczki przy kurierze, a jeżeli to coś delikatnego to nawet jest to wskazane. Dlatego wolałem dopytać.
  • Odpowiedz