Cześć, ostatnio zamówiłem notebooka od #xiaomi na #gerbest, i po raz pierwszy wybrałem przesyłkę #priority_Line. I mam do was pytanie. Jak paczka już przyjdzie, to lepiej sprawdzić ją przy kurierze i jak coś będzie nie tak, to spisać protokół i od razu dać do zwrotu, czy normalnie odebrać, a potem nagrać unboxing? Dodam że dokupiłem dodatkowe ubezpieczenie przesyłki na wypadek uszkodzenia lub zgubienia.
Co do ubezpieczenia to na przyszłość będę wiedział, dzięki :D Ale tak w sumie to czy nagranie unboxingu wystarczy? Bo jednak w razie czego mogą powiedzieć że to ja upuściłem paczkę czy coś? Czy jednak raczej gerbest nie będzie robił z tym problemu?
Nie wiedziałem jak to wygląda w przypadku Priority line. Ale jeżeli zamawia się coś w kraju, to ma się możliwość sprawdzenia paczki przy kurierze, a jeżeli to coś delikatnego to nawet jest to wskazane. Dlatego wolałem dopytać.
@Dominoks: ja zamawialem ostatnio, z gearbesta, z Priority line, przyszło dhlem, paczka normalna, przepakowana w UK i tyle. Paczka jak paczka. Jak otwierasz to mozesz nagrac unboxing na wszelki wypadek, 30 sekund stracisz a jak by cos było nie tak to masz jak udowodnić
@KonfesjonalToTakieDziwneSlowo: jak długo idzie paczka wysłana Priority Line przez UK? Zamówiłem odkurzacz, wczoraj zmienił się status na Shipped out i się zastanawiam czy dojdzie w przyszłym tygodniu.
jeśli płaciłeś paypalem to było zbędne
@Dominoks: nie słyszałem żeby ktoś miał z tym problem, jeśli płaciłeś przez paypal to oni pomogą, jeśli przez kartę to chargeback
@Dominoks: Przecież kurier tego nie zabierze.