Aktywne Wpisy
mickpl +825
Ksiega_dusz +19
Jak zamierzacie dociągnąć do emerytury jako programiści, mając na uwadze aktualny rynek pracy, rosnącą podaż programistów oraz dynamikę branży, technologii?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
Cześć, powoli nachodzi mnie myśl o przebranżowieniu się z klepacza raportów w Excelu ze znajomością SQL i lekko VBA na #programista15k . Który język programowania polecacie na początek #java #csharp #ruby #python . Z tego co się naczytałem te dwa ostatnie są przyjemne do nauki.
Plan jest aby zmienić pracę w ciągu 6-12 miesięcy na stanowisko juniora i rozwijać się w stronę programowania. Na naukę przeznaczam sobie około 2 godzin dziennie (lub więcej).
Na początek
Komentarz usunięty przez autora
@grzylen: podobno PHP nie ma przyszłości i podobno wstyd w tym programować - tak tutaj piszą
@Philopolemus_Fronius: no właśnie nie wiem czy Web - z ogłoszeń jasno wynika że najlepiej jako junior znać html5, css, js, java i wiele innych słów których nawet nie znam
C+ będzie dobre na początek jako punkt wyjściowy - dużo jest nawiązań w innych językach. Zastanów się co Ci się podoba co byś chciał robić samemu. Jeśli już ogarniasz SQL to ja bym szedł w WEB - i PHP będzie tu dobrym rozwiązaniem, ew. ASP .NET.
@PiotrokeJ:
Pomyśl też co chcesz robić, bo to sporo rzutuje na wybór języka.