Wpis z mikrobloga

@IOG1N: Mirku, wiesz że między Angular 2 a 4 nie ma praktycznie żadnej różnicy? Jakbym miał dzielić to tylko AngularJS / Angular.
  • Odpowiedz
@IOG1N: Niedawno czytałem o szybkim wzroście ofert dla ekspertów Reacta, ale ostatnio była głośna sprawa z licencjami Facebookowymi i trendy mogą się odwrócić.

W skrócie: licencja Reacta wymyślona przez Facebooka zastrzega natychmiastowe zaprzestanie korzystanie z Reacta przez osobę, która zacznie sądzić się z Facebookiem w przypadku potencjalnego naruszenia patentów użytkownika Reacta przez Facebooka. Idziesz się sądzić z Facebookiem, bo ukradli Twój biznes i firmują go pod inną nazwą? Szkoda, że
  • Odpowiedz
@bolinoga: Tez coś o tym słyszałem, ale właśnie nie do końca byłem w temacie o co chodzi z licencjami. Dziękuje za informacje i sprostowanie.
  • Odpowiedz
@bolinoga: a tak jeszcze dodam - czytałem, że Facebook się odcina od tych "plotek" z licencją, że "to nie tak jak niektórzy myślą".

Faktycznie, wrzucili coś takiego - https://code.facebook.com/pages/850928938376556

Brzmi wiarygodnie, chyba by nie mogli sobie pozwolić na takie kłamstwa i stratę wizerunku. Nie wiem, nie znam się, nie jestem jasnowidzem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz