Aktywne Wpisy

dariusz44 +84
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +13
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

Jestem totalnym noobem jeśli chodzi o programowanie aplikacji webowych. W ogóle jestem noobem. Właściwie to piszę aplikację kontrolno-pomiarowe dla przemysłu. Najbliżej internetu to było mi przy okazji pisania serwera tcp dla kilku urządzeń. Zapragnąłem jednak napisać sobie portal internetowy. Sam chciałbym napisać backend (obsługę bazy danych, wszelkiego rodzaju łamigłówki wymagające głębszych obliczeń). Być może ktoś mógłby mi zasugerować choćby hasła o których powinienem poczytać.
Jak napisać prawidłowo taki serwer, aby później ktoś napisał stronę, która mogła by korzystać z jego zasobów? Być może w przyszłości jakaś apka?
Jest jakiś standard multiplatformowy do tego typu rzeczy?
No i co to jest ten REST?
m.in. GET, DELETE, PUT, POST
GET /user/123/delete HTTP/1.1to powinieneś to robić poprzez:DELETE /user/123 HTTP/1.1@P4uL: Bardzo słaba definicja
Będziesz musiał ogarnąć podstawy Pythona i Javascriptu.
A REST to sposób w jaki Twoja strona będzie gadać z serwerem :) w skrócie i uproszczeniu.
Jeśli chcesz znaleźć dobrą pracę to java + angular
Rzucam linka z opisem całej architektury REST (podstawy teoretyczne, szczegóły zależą od technologii)
http://www.drdobbs.com/web-development/restful-web-services-a-tutorial/240169069?pgno=1
Skoro jesteś zielony z webem, zacząłbym na Twoim miejscu delikatnie od HTTP, jak wygląda taka komunikacja, żądania, odpowiedzi, nagłówki, kody odpowiedzi(pewnie, niektóre już kojarzysz :)). Dalej zgłębiłbym definicję webserwisu, ogarnął czym jest SOAP, dosypał trochę XMLa(szczególnie zwróciłbym uwagę na przestrzenie nazw: namespace i importowanie własności
@matka_boska_w_klapie: skoro tak mówisz... zasmuciło mnie to