Aktywne Wpisy
b_oski +1
Milo900 +14
Hej mam pytanie. xDDDDD czy ten podatek na koncu paragonu trzeba gdzies zaplacic (osobny przelew po zakupach). Ostatnio ktos mnie oswiecil ze kazdy paragon ma od jakiegos czasu podatki. I ze generalnie to my je placimy.
#podatki #inflacja #pieniadze #niewiemjaktootagowac #pracbaza
#podatki #inflacja #pieniadze #niewiemjaktootagowac #pracbaza
W tym roku czeka mnie klasa maturalna. Nie ukrywam że mam zamiar się przyłożyć i zdać to jak najlepiej, później może prawo i crossfit ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałbym jednak zapytać jak warto sobie rozplanować czas, czy już od samego początku wrzucić tryhard mode i do samego końca kuć na blahę z minimalną ilością odpoczynku & porzucając przy tym granie i niektóre przyjemności czy raczej czekać z "turbo" do lutego-marca? Nie obrażę się jeśli wypowiedzą się osoby które mają już maturalną przygodę z głowy, będę wdzięczny ;)
jak zaczniesz od początku mozesz spokojnie pogodzic naukę dzienna(2-3 godziny w zaleznosci od dnia) i jeszcze miec jaksi wolny czas jezeli nie masz mega zaleglosci.
Jesli uwazasz ze szkola jest prosta i do tej pory bez nauki sobie radziles i/lub zdajesz ulubione przedmioty - nie musisz w ogole sie przejmowac, powtorka na tydzien, dwa przed maturą.
Z wyników matury jestem zadowolona, przyszły student UJ here ( ͡~ ͜ʖ ͡°)