Wpis z mikrobloga

#matura

W tym roku czeka mnie klasa maturalna. Nie ukrywam że mam zamiar się przyłożyć i zdać to jak najlepiej, później może prawo i crossfit ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałbym jednak zapytać jak warto sobie rozplanować czas, czy już od samego początku wrzucić tryhard mode i do samego końca kuć na blahę z minimalną ilością odpoczynku & porzucając przy tym granie i niektóre przyjemności czy raczej czekać z "turbo" do lutego-marca? Nie obrażę się jeśli wypowiedzą się osoby które mają już maturalną przygodę z głowy, będę wdzięczny ;)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Haxory: Zalezy jakie w ogole masz zaleglosci, jakie wymagania na studia itp.
jak zaczniesz od początku mozesz spokojnie pogodzic naukę dzienna(2-3 godziny w zaleznosci od dnia) i jeszcze miec jaksi wolny czas jezeli nie masz mega zaleglosci.
  • Odpowiedz
@Haxory: a jak oceniasz trudność przedmiotów w szkole? Jesli uwazasz ze są trudne, szczegolnie te ktore planujesz zdawac - zaczynaj naukę od poczatku roku, rob prace domowe itd.
Jesli uwazasz ze szkola jest prosta i do tej pory bez nauki sobie radziles i/lub zdajesz ulubione przedmioty - nie musisz w ogole sie przejmowac, powtorka na tydzien, dwa przed maturą.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Monalka nie mam zaległości, zawsze bylem na bieżąco, to co musiałem nadrobić z uwagi na choroby czy cos nadrobilem za zeszły rok. Myślę że jedynie matma moze być problematyczna bo nigdy mi nie podchodziła
  • Odpowiedz
@Haxory: To ucz się od początku ale regularnie, po szkole w domu odpocznij chwilę, 2-3 godziny nauki dziennie pewnie koło 17-18 skonczysz, masz jeszcze dla siebie czas. Lepiej niż masz od lutego kuć od rana do nocy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Zasadniczo jedyny problem może być z historia bo jesteśmy z winy szkoły do tyłu z materiałem gdyż zmieniali nam nauczycieli jak rękawiczki, kompletna dezorganizacja
  • Odpowiedz
@Haxory: Ja od początku uczyłam sie tylko z bieżącego materiału, a powtórki zaczełam jakoś po studniówce ( ͡° ͜ʖ ͡°)(oprócz matmy, bo nauczycielka już w drugiej klasie materiał skonczyła, i w trzeciej były tylko powtórki)
Z wyników matury jestem zadowolona, przyszły student UJ here ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Haxory: zacznij uczyć się systematycznie od teraz. To naprawdę dużo daje. Codziennie 2h - przerabiaj sobie materiał. A przed samą maturą jakieś powtórki całego materiału z np. repetytorium.
  • Odpowiedz