Wpis z mikrobloga

@Venro: hurr durr zniewaga, a oni się tylko na kwiatkach położyli i zrobili zdjęcie, czego się ciskacie. Zniewaga to by była jakby na ten pomnik naszczali
  • Odpowiedz
Jeżeli podejmują zatrudnienie, to raczej oczywiste, że są dorośli

@Venro: A gdybym miał 40 lat, był bezrobotny i mieszkał z mamą to wtedy też? Świat się zmienił :) Znam osoby w wieku 30+ które są nadal mentalną gimbazą i nie wiem czy oni sami powinni odpowiadać za ich czyny czy raczej wciąż ich rodzice... Zauważyłeś, że nawet w prasie posługują się terminologią "30 letnia dziewczyna/30 letni chłopak"?
  • Odpowiedz
@zenon1002:

Zauważyłeś, że nawet w prasie posługują się terminologią "30 letnia dziewczyna/30 letni chłopak"?

Nie zauważyłem. Mentalnie mogą być niedojrzali (i zapewne są), ale to przecież jakkolwiek niczego nie usprawiedliwia. Jak zniszczysz mienie, a później staniesz przed sądem, to Twoją linią obrony nie może być argument, że masz 20 lat, ale tak naprawdę to czujesz się jeszcze na 14, więc proszę się o---------ć.
  • Odpowiedz
@HonyszkeKojok: @Venro:

W związku z zaistniałą sytuacją, która miała miejsce pod Pomnikiem Rotmistrza Witolda Pileckiego, właściciele i pracownicy lokalu Bułka z Masłem potępiają zachowanie swoich pracowników. Jest to sprzeczne z wyznawanymi przez nas wartościami. Przepraszamy wszystkie osoby, które poczuły się urażone.
Wobec pracowników zostaną wyciągnięte konsekwencje dyscyplinarne.
  • Odpowiedz
@Venro: MI w tym wszystkim szkoda tylko właścicieli lokalu w którym pracowali, bo teraz tak czy inaczej poniosą oni konsekwencje zachowania swoich pracowników poza godzinami pracy.

Zaczynając od szkalowania w internetach i problemy z zatrudnieniem (Kto będzie chciał pracować w lokalu), po możliwe bankructwo.

Dlatego ja bym z tym kojarzeniem lokalu z tymi patusami wstrzymał się bo nie mają z ich zachowaniem nic wspólnego.
  • Odpowiedz