Wpis z mikrobloga

#wiara #religia #chrzescijanstwo #katolicyzm

Demon podający się za Marię spowodował w Maderze śmierć 12 osób.

12 osób nie żyje, a 52 zostały ranne na skutek upadku drzewa w czasie słynnej procesji Festa da Senhora na portugalskiej wyspie Madera.

Święto Festa de Nossa Senhora do Monte trwa dwa dni, od 14 sierpnia, i jest uważane za największe święto religijne na Maderze. Każdego roku biorą w nim udział m.in. przedstawiciele regionalnego rządu i tysiące wiernych.

Jak widzimy jest to także dowód na powiązania świata polityki z Watykanem.

Festa de Nossa Senhora do Monte (Święto Naszej Pani z Monte/z Gór).

Zjeżdżają się ludzie z całej wyspy na Msze Świętą z Biskupem, a następnie na procesję z figurą Nossa Senhora do Monte (Naszej Pani z Monte).

Jest pani z gór, jest pani z nad morza i w ogole to jest tysiące matek boskich, Pani na wzór Pana, ale biblia mówi:

„5 Ja jestem Pan, i nie ma innego.
Poza Mną nie ma Boga”. Izajasza.

Kościół Rzymski wywyższa Marię co widać na zdjęciu wyżej. Jest ona wyżej od samego BOGA. Jest to bluźnierstwo i znieważenie Boga.

Gdyby rzekoma Maria, bo ta prawdziwa śpi, miała moc boską, to uchroniłaby tych dwanaście osób, które zginęło podczas procesji na jej cześć....

Wniebowstąpienie rzekomej Marii jest oszustwem i dlatego Bóg dopuścił do tej tragedii.
tylko_prawda - #wiara #religia #chrzescijanstwo #katolicyzm 

Demon podający się ...

źródło: comment_dHLqgOmjmmQ6Fze3hSDAY5eCdujSl3WT.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SirSherwood: Dobrze blogoslawienie Marii za życia jest trochę inne niż blogoslawienie posągow.

Kościoły pod patronem możesz znaleźć w Google. Jest coś takiego jak spis alfabetyczny różnica jest kolosalna.

Tak wygląda to w naszej kulturze, że stawiamy pomniki i oddajemy cześć Maryi która jej sie należy. Nie oddajemy jej boskiej czci, bo to tylko Bogu sie
tylkoprawda - @SirSherwood: Dobrze blogoslawienie Marii za życia jest trochę inne niż...
  • Odpowiedz
@tylko_prawda: Jeśli ktoś oddaje cześć pomnikowi, to grzeszy. Pomnik to tylko wizualizacja dla ludzi, taka pomoc, nic więcej. Przecież ci to pisałem nie raz, a ty dalej swoje xD

Ale zaras sie doczepisz, że o nie oddają czci, ale stawiają pomniki i malują obrazy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mateusz 22
34 Gdy faryzeusze dowiedzieli się, że zamknął usta saduceuszom, zebrali się razem, 35 a jeden z nich, uczony w Prawie, zapytał Go,
  • Odpowiedz
Jan. 3:13

13. A nikt nie wstąpił do nieba, tylko Ten, który zstąpił z nieba, Syn Człowieczy.

@tylko_prawda: Wszystko sie zgadza. Maryja została wniebowzięta, a nie wstąpiła. Widzisz różnice? KK to podkreśla zawsze.

A dalsze fragmenty to już tłumaczyłem. Patrzysz na czas jak człowiek. Dla ciebie to sie nie wydarzyło, więc to sie to nie wydarzyło. Ale Bóg jest poza czasem.
  • Odpowiedz
@SirSherwood: Widzisz dobry werset podałeś nad którym powinieneś się zastanowić.

**39 Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego*.**

W szczególności na Jasnej Górze widać w jaki skromny sposób jest otwieranie obrazu matki boskiej i tak jak mówisz czczeniem to na pewno nie jest. :) Chyba w bardziej spektakularny sposób nie da się tego zrobić. Pytanie moje brzmi dlaczego w takim razie ludzie padają przed nim
  • Odpowiedz
@SirSherwood: W Piśmie Świętym nie ma ani słowa o wniebowzieciu Maryji. Czyli co Bóg zadzwonił do papieza i dał mu cynk że maryja już jest w niebie? :))

Skoro Bóg jest ponad czasem to w jako sposób przekazał wam wiadomość że wniebowzial maryje?
  • Odpowiedz
@tylko_prawda: W miare sensownie napisałeś, a potem taki kwiatek > Skoro nie oddajecie czci obrazom po co klekac? :)

:)

Już ci pisałem. Obrazom sie czci w KK nie oddaje. A osobą przedstawionym na nich.
Do reszty to nie wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Skoro Bóg jest ponad czasem

@tylko_prawda: Czy ty poddajesz w wątpliwość to, że Bóg jest poza czasem czy mi sie zdaje?

W Piśmie Świętym nie ma ani słowa o wniebowzieciu Maryji. Czyli co Bóg zadzwonił do papieza i dał mu cynk że maryja już jest w niebie? :))

No nie ma, ale ty mylisz słówka nie ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) wniebowzięcie, a wniebowstąpienie to dwie
  • Odpowiedz
@SirSherwood: Dalej mi nie odpowiedziałeś. Twierdzisz, że Bóg jest ponad czasem. W Piśmie Świętym nie ma słowa o wniebowzieciu. Skąd w takim razie wiecie o tym, że maryja została wniebowzieta.

Czyli na to wygląda, że robicie to co w drugim przykazaniu jest napisane. W takim razie lamiecie Prawo Boga. :) Po co upadacie na kolana przed obrazami/figurkami?

Bzdury nazywasz Biblią a to ciekawe bo cały czas przytaczam Słowo Boże.
  • Odpowiedz
@tylko_prawda: Ok, nie mam sił. Widze że powtarzasz tylko w kółko to co ci wytłumaczyłem. Naucz sie czytać ze zrozumieniem, to może przeczytasz Pismo właściwie, bo skoro mojego krótkiego komentarza nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem, to jakim cudem przeczytałeś całe pismo ze zrozumieniem? Elo.
  • Odpowiedz