Aktywne Wpisy

Virsky +491
Ojezu, jakie to piękne uczucie :D
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w

Adamfabiarz +213
Jestem trochę przerażony tym wypadkiem na A1 spowodowanym przez BMW właściciela jednej z łódzkich firm podczas którego zginęła trójka niewinnych ludzi. Równie dobrze mogło trafić na mnie.
80% tras jakich robię to na polskich i innych europejskich drogach szybkiego ruchu (pozostałe 10-12% miasta i 8-10% pozostałe drogi krajowe, wojewódzkie). O tym że nabijam kilometry niech świadczy fakt, że do teraz w 15 miesięcy po wyjeździe z salonu przejechałem 49 tys. km.
Jednocześnie
80% tras jakich robię to na polskich i innych europejskich drogach szybkiego ruchu (pozostałe 10-12% miasta i 8-10% pozostałe drogi krajowe, wojewódzkie). O tym że nabijam kilometry niech świadczy fakt, że do teraz w 15 miesięcy po wyjeździe z salonu przejechałem 49 tys. km.
Jednocześnie

Powiedzcie mi, bo jestem początkujący, chciałbym by akcja użytkownika, modyfikowała plik na serwerze.
Chodzi mi o to, by inny program uruchomiony na serwerze mógł z tego pliku odczytywać.
Przykładowo mam stany urządzeń w tym pliku zapisane jako 010011100. Ktoś z zewnątrz che któryś z bitów zmodyfikować, by włączyć lub wyłączyć urządzenie podpięte do serwera.
Czy jest jakiś sposób by łatwo taką funkcjonalność zrealizować?
Chodzi mi o to, że użytkownik klikając przycisk "ON" Albo "OFF" powoduje modyfikację pliku na serwerze. Potem zewnętrzny program to
Musisz postawić server a na nim stronę WWW (tam będą przełączniki), kliknięcie w przełącznik powinno spowodować wywołanie takiego kodu: (pseudo kod)
twoja strona ma link: mojastrona.wypok.pl/IdUrządzenia=1&Status=1
File.Open(sciezkadopliku)
AktualneUstawienie = File.ReadLine();
AktualneUstawienie[IdUrządzenia] = Status// np. 1 lub 0
FIle.Write(AktualneUstawienie)
File.Close;
Nie za bardzo wiem jak to uprościć...
Napisałem to:
http://78.11.190.161/
Chcę teraz np. włączyć wentylator albo nawilżacz powietrza. Potrzebuję od strony klienta, zmodyfikować plik na serwerze, by zmienić stany podpiętych do niego urządzeń.
Jak najbardziej mów do mnie w
Jeżeli twój serwer obsługuje PHP to PHP będzie najprostsze. Zrób plik test.php a w środku
phpphpinfo();
?
Ale jest kilka dróg do rozwiązania. Dotychczas widzę, że wybierasz niezbyt dobrą.
A taka dużo lepsza droga:
Darmowy hosting z PHP ("pierwszy lepszy"), normalnie to co jest teraz (html/js/css).
W PHP napisać dwa skrypty:
1) do przesyłania danych z twojego komputera, (a może nawet arduino, jeśli dać mu internet i napisać coś, żeby samo wysyłało)),
2) do obsługi przycisku
Co do najprostszego:
phpif(isset($_POST["stan"]) && isset($_POST["pass"]) {if($_POST["pass"] == "jakbyco:)") {file_put_contents("nazwapliku.txt", $_POST["stan"]);}}?I w JavaScript/HTML robić zapytanie/foremkę POST z
stanem (zawartość pliku, np. te "01010111") ipass(takie hasło jak już wystawiasz serwer - oczywiście to można wywalić).