Aktywne Wpisy

zomowiec +230
Po prawie 7 latach… MAM TO!
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
źródło: temp_file6806119477987986565
Pobierz
troglodyta_erudyta +259
W tym wątku dziękujemy Michałowi Białkowi i jego ekipie za doskonałe zabezpieczenia antyspamowe na jego portalu. Wpisujcie miasta.
#wykop
#wykop

Jak się przejmuje przycisk refresh w web?
Kilka miesięcy wprowadzono do tego API, gdzie kliknięcie przycisku odświeżania nie odświeża strony, tylko wykonuje jakiś wewnętrzny skrypt strony, który sam się zajmuje odświeżeniem niektórych tylko elementów strony.
@mihaubiauek: Ale nie chodzi o sposób ładowania treści, tylko o to, że gdy użytkownik kliknie przycisk albo naciśnie F5 to strona w rzeczywistości się nie odświeży, tylko wykona skrypt, podstawiony przez stronę.
Przy czym wielokrotne odświeżenie, już przepuszcza normalne odświeżenie.
jezeli to standard, to mozesz to znalezc na specyfikacji w3 js web api.
https://www.w3.org/standards/techs/js#w3c_all
ale ja przejrzalem i niczego takiego nie znalazlem. zreszta pierwsze slysze o czyms takim.
Mi to nie jest bezpośrednio potrzebne, tylko chcę wspomnieć o tym w takim krótkim artykule.
Wygląda jednak na to, że akurat Facebook nie korzysta z SW, a przynajmniej u siebie go nie widzę w chrome://serviceworker-internals/ .
Jeszcze link do małego opisu
To było coś takiego:
click reshresh button -> run script on page.
I celem było, żeby zamiast odświeżać całą stronę, odświeżył się np. tylko news feed, albo komentarze do zdjęcia, jeśli jest to strona zdjęcia.
A może faktycznie to była tylko ta funkcja chrome?