Wpis z mikrobloga

#glupiewykopowezabawy z #gimbynieznajo #wykopplus30club
Dokończ zdanie zaczynające się od:
Jestem tak stary, że pamiętam jak...

Celem zabawy jest też uświadomienie gimbom jak bardzo zmienił się świat, gdy sięgniemy do naszych wspomnień z dzieciństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja zaczynam od kilku własnych:

1. Jestem tak stary, że pamiętam jak zmieniało sie w Polsce pasmo fal UKF (FM) i w kościołach informowano, gdzie można swoje radioodbiorniki przestroić tak, by nadal mogły odbierać Radio Maryja :)
wyjasnienie
2. Jestem tak stary, że pamiętam jak numery telefonów były 5-cyfrowe
wyjasnienie
3. Jestem tak stary, że pamiętam jak w autobusach były tylko kasowniki typu "dziurkacz" (pic related)

Zapraszam do zabawy, edukacji i nostalgicznych wspomnień! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
ncpnc - #glupiewykopowezabawy z #gimbynieznajo #wykopplus30club 
Dokończ zdanie zacz...

źródło: comment_TLt1DG12s7t53pfVMd1nLE9cDgmmg9JB.jpg

Pobierz
  • 478
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ncpnc: jestem tak stara, że pamiętam jak sześciolatkom sprzedawali w sklepie p--o i fajki "dla rodziców"

a tak w ogóle, to żadna gimba tego nie będzie czytać
  • Odpowiedz
@ncpnc: jestem tak stary że pamiętam jak jeszcze dzieci wychodziły na dwór i siedziały do późna i nikt ich nie mógł oderwać od zabawy, i jestem tak stary że pamiętam że za 2zł było się j-----m królem życia i dało się za to kupić pół sklepu słodyczy
  • Odpowiedz
  • 0
@ncpnc Jestem tak stary, że pamiętam kiedy można było normalnie palić w szpitalach. W każdym korytarzu były kipy upchane w doniczkach.
  • Odpowiedz
@ncpnc: Pamiętam:
- Generała Jaruzelskiego
- Al.Niepodległości w Warszawie, która była jedną wielką dziurą - budową 1 linii metra.
- Numery telefonów 6-cio cyfrowe. Na mokotowie zaczynały się na 41,42, 43, 44. Ci, którym zakładali potem nowy numer mieli np. 642 a ci co już mieli stary zmieniali na 842. Co z tego skoro i tak jeden na 10 kumpli miał. Obowiązywała wbitka do domu kontrolna - jest Anon? - nie wyszedł z Mirkiem. Wbijasz do Mirka - nie ma, miał iść na boisko. Idziesz na boisko, wiadomo są wszyscy xD. Po '89 ułatwienie - uwaga DOMOFON xD.
- Rozmowy Reagan - Gorbaczow, generalnie hasło pierestrojka odmieniane przez wszystkie przypadki.
- Mundial 86 w Meksyku i irytujące pstrykacze sprzedawane wszędzie. (rak typu wuwuzela
  • Odpowiedz