Wpis z mikrobloga

@matt-salleus: Stary, #!$%@? gdzie pieprz rośnie. Mam jednego koleżkę, którego "żona" oddała pierścionek zaręczynowy, wzięła chwilówkę i kupiła 2x droższy. Nie załapał no ale przynajmniej już jest po rozwodzie (8 miesięcy pożycia)
  • Odpowiedz
@matt-salleus: 650 cbl. za pierścionek. różowa powiedziała kiedyś, że nie liczy się wartość pierścionka, bo to tylko symbol. Jak Twoja rozsuwa robi problem, to się zastanów drugi raz...
  • Odpowiedz
@matt-salleus: chyba jakoś 500-600 zl. Nie pamiętam już, bo to było z 8 lat temu. Ale pamiętam, że on chciał droższy (większy kamień) a ja wolałam za resztę iść na jakąś kolację czy coś w tym stylu :)
  • Odpowiedz
  • 0
@matt-salleus dałem właśnie ok. 1200pln. Białe złoto i parę małych brylancików białych i czarnych. taki model się różowemu podobał. W tamtym czasie to była dla mnie 1/3 pensji. nie ms sensu za dużo na pierścionek wydawać. Jeśli chce to przeliczać na pieniądze, to lepiej się nie oświadczaj. Znajdzie się lepsza, a może ta zmądrzeje jak poczeka
  • Odpowiedz
@matt-salleus: Zawsze przy tam temacie zachodziłam w głowę, o co tym niektórym babom z tą ceną chodzi. xD Przecież to ma po prostu być po pierwsze ładne, a po drugie dobre. Dodawanie do swojego damskiego "ego" przez sztucznie napompowaną cenę pierścionka... xD Jeśli po części jest tak jak @Wielki_Atraktor, to wystarczy odpowiadać, że się nie wie. Podoba się? Fajnie. Nie podoba? To nie, każdy ma inny gust. A
  • Odpowiedz
@matt-salleus a ex zaręczony może się wypowiedzieć?
Wydane 1400PLN z groszem, jako wypokowy informatyk było to naście procent pensji te 5lat temu, więc nie jakaś zawrotną suma.
Dla wybranki ważniejsze było że trafiał w to co jej się podobało (a biżuterii nie nosi).
P.S. Jak chcesz to mam do opchnięcia fajny pierścionek że szmaragdem i brylantami, rozmiar 13( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@matt-salleus: ja dałem 2400zł ze 3 lata temu.
Uważam, że rozsądną granicę wyznaczają Twoje zarobki. Ja nie dałem więcej niż 75% swojej pensji i to uważam za słuszną i maksymalną granicę. Weź również pod uwagę fakt, że Twoja wybranka może zgubić pierścionek - a wtedy może czekać Cię konieczności kupienia nowego pierścionka...
  • Odpowiedz