Wpis z mikrobloga

Macie jakieś protipy jak zmotywować się do rysowania? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Próbowałem dzisiaj coś narysować. Stwierdziłem, że mi nic nie wychodzi i skończyło się na tym, że porwałem kartkę xD #rysujzwykopem
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BasSHU: Okey. Z rysowaniem to jest bardzo prosta sprawa.

U mnie sytuacja wygląda tak, że chcę umieć rysować.

Ale mi nie wychodzi. I nie wychodzi mi motzno. Jeżeli ktoś obserwuje mojego instagrama, to wie, że ostatnio walczę z ołówkiem i moje szkice to takie naciągane
  • Odpowiedz
  • 0
@Rezix: Chcę rysować, bo efekt końcowy jest za każdym razem lepszy i to mi się podoba. Ogólnie tez rysuję w większości czasu ze zdjęć (chciałbym kiedyś rysować tak, że nie będzie można odróżnić tego od zdjęcia :D). W ciągu dwóch lat zrobiłem bardzo duży Progres, ale chodzi mi o to, że mam jakąś zaporę i czasami po narysowaniu jednego oka myślę, że mi po prostu nie wyjdzie i się poddaje.
  • Odpowiedz
@BasSHU: Rysowanie to umiejętność jak każda inna, tylko większości ludzi się wydaje, że albo masz talent i od razu jak w bajce odkrywasz w sobie moc i rysujesz jak Picasso albo nie potrafisz rysować w ogóle. Wiadomo są ludzie z naturalnymi zdolnościami w pewnych dziedzinach, którym jest łatwiej ogarniać pewne zagadnienia ale ogólnie każdy może się nauczyć rysować przez regularne ćwiczenia i ciężką pracę. To tak, jakbyś chciał stworzyć aplikację
  • Odpowiedz
@BasSHU: oj tu trzeba cierpliwości i pokory w cholere ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a fakt że wszędzie w koło oglądamy fajne rysunki ładnie wszystko skomponowane jakoś nie pomaga, bo chce się bardzo szybko na kartce zostawiać coś fajnego, a czemu niby ma to wyglądać spoko, skoro nie posiada się odpowiedniego warsztatu

nie wiem, ja ostatnio widziałem na jakimś filmiku fajną tabelkę która pokazywała co trzeba umieć
  • Odpowiedz
@BasSHU: Każdy umie bazgrać. Rysowanie to wyćwiczone bazgranie. Bawić się, nie napinać na efekt. Nie porównywać. Akceptować pokraczność kreski i najważniejsze, ( ) dokańczać rozpoczęte.
  • Odpowiedz