Wpis z mikrobloga

dobre sa tez komentarze pod artykulami ile zarabia Lewandowski

@helmutkoll: bo po prawdzie to nieco absurd jest, ile mozna zarobic za kopanie pilki :P
Tak, ja wiem, ze to reguluje rynek, ze sa zainteresowani i to jest biznes,a zawodnicy tez wkladaja w to wysilek - tego w zadnym wypadku nie neguje.
Ale to jednak sa kwoty z kosmosu.
Generalnie co do wpisu - ja nie rozumiem; jak mnie ktos drazni, to zamiast sie czepiac
  • Odpowiedz
@agaja:
Są to kwoty ogromne, ale tak rynek działa. Mecz Lewandowskiego w kadrze ogląda jakieś 10mln Polaków, w lidze niemieckiej pewnie z 5mln Niemców, kilka milionów innych europejczyków i kilka miliionów Azjatów. To teraz policz ile wyjdzie, jak każdy zapłaci 5gr za obejrzenie meczu Lewego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: no ja wiem, dlatego sama tez to napisalam:

Tak, ja wiem, ze to reguluje rynek, ze sa zainteresowani i to jest biznes,a zawodnicy tez wkladaja w to wysilek - tego w zadnym wypadku nie neguje.

ja sie jedynie odnioslam do krytyki wypowiedzi, w ktorej ktos stwierdza cos podobnego :)
  • Odpowiedz
@agaja: Z jednej strony piszesz że rozumiesz że rynek to reguluje a z drugiej na kjońcu jednak potierdzasz że nie ma to dla ciebie sensu. Tak działa rynek, tak samo masło podrożało ostatnio o kilka złotych mimo że koszt produkcji mocno się nie zmienił. Dlaczego złoto ma wartość jaką ma? Bitcoin? Przykładów można mnożyć. A to że tobie się wydaje że to przesadnie dużo nie ma znaczenia. Twoje spojrzenie jest
  • Odpowiedz
@EerieAlligator: zacytuje raz jeszcze:

ja sie jedynie odnioslam do krytyki wypowiedzi, w ktorej ktos stwierdza cos podobnego

A to, ze wiem ze rynek tak dziala, nie znacza, ze musze uwazac to za sensowne. Tyle w temacie.
  • Odpowiedz
@EerieAlligator: dzialanie tak i mechanizmy. Wynik - roznie.
Poza tym ja nie wypowiadalam sie o mechanizmach wolnego runku, a powtorze po raz kolejny - odnioslam sie do konkretnej wypowiedzi.
  • Odpowiedz
@agaja: Ja odnoszę się do towjego stwierdzenia że to nie ma sensu. A to brzmi tak samo jak żale ludzi z fb. Pomijając że akurat Lewandowski to gośc który pracował ciężko na swój sukces, to jest wiele innych znanych i bogatych którzy kompletnie na to nie pracowali (kiedyś jakieś Gulczasy, w stanach Kardiashany). Są znani bo są znani. I to nadal ma sens. Sens jest taki że ktoś chce ich
  • Odpowiedz