Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lisaros: Po przeczytaniu prawie czuję się jakbym w końcu to przeszedł. Dużo dobrych wspomnień, poza gamebreaking bugs, które uniemożliwiły mi ukończenie zabawy. Tak tylko uprzedzam, jakby ktoś chciał próbować swoich sił.

Btw. będziesz grał od nowa solo ninja fearie?
  • Odpowiedz
@sejsmita: ponoć fajnie się tak gra, ale szkoda trochę tych wszystkich możliwości tworzenia postaci. Już pod koniec rozgrywki miałem w głowie kilka innych wariantów drużyny, w tym taką zupełnie pozbawioną magii z Bardem i Gadgeteerem razem. A na razie to nic nie planuję w tym kierunku, się zobaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lisaros: Zawsze mnie kusiło, szczególnie że jestem psychofanem serii Might&Magic (VII for Blood and honor była moim pierwszym RPGiem). Po tym wpisie stwierdziłem, że muszę zainstalować. Z racji tego że nie ma mnie za wiele w domu, to pytanie: znasz coś podobnego ale w wersji na androida?
  • Odpowiedz
@Waltz: nie gram często na androidzie, to nie znam tego zbyt dobrze. Z tego co wiem, to nie ma szans na grę tej jakości co M&M VII i Wiz8, no way. Czytałem jednak całkiem dobre opinie o 7 Mages. Są filmy z rozgrywki na YouTube, wygląda nieźle.
  • Odpowiedz
@Lisaros: 7 mages mam zainstalowane i jego największą zaletą jest poziom trudności. Reszta nie zachwyca. Z przyjemnością przeczytam Twoją recenzję Arcanum czyli mojego najukochańszego RPG wszechczasów, zupełnie iedocenionego niestety. Pozdrawiam i dziękuje za quality content.
  • Odpowiedz
@Lisaros: Dawno temu zagrałem w demo - jeszcze tego samego dnia kupiłem ogryginał na allegro. Niestety minusem jest spore zabugowanie gry - u mnie nie było jakiegośtam zwiadowcy pod koniec gry, więc nie przeszedłem.

Strasznie spodobał mi się system magii, oraz opcje taktyczne - kapłan może się modlić podczas walki (co może dać jakiś losowy efekt), postać może próbować osłonić inną, starając się wziąć na siebie obrażenia itd
  • Odpowiedz
@chchmiel: ach, ostatnia część trylogii Realms of Arkania. Chciałbym kiedyś ją całą przejść, ponoć druga część (poprzedniczka Rivy) jest kapitalna. Shadows Over Riva też wygląda nieźle.
  • Odpowiedz
@Lisaros: Podoba mi się Twój styl pisania, rozważałeś recenzję któregoś z Falloutów? 3 ma sporo idiotyzmów do obśmiania, New Vegas mimo niedopracowania Legionu jest bardzo grywalne, no a 1 i 2 to klasyki. Poczytałbym jeszcze chętnie recenzję Tormenta bądź Numenery :)
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: przeszedłem kiedyś raz F3 i drugi raz nie dam rady ;) jest świetny lp w formie postów na forum na rpg codex, gdzie nabijano się z głupot tam, ciekawie im to wyszło. Nie wykluczam, że w przyszłości napiszę o Tormencie, czy Falloutach, czas pokaże. Skoro o tym mowa - niedługo czeka nas prawdziwa gratka - premiera Fallout of Nevada i nie mogę się już doczekać (
  • Odpowiedz
@Lisaros: w Falloucie 3 zapadło mi w pamięć jak jakaś dziewuszka dała nam list do rodziny, na miejscu okazało się że rodzinę wymordowano, dalej że zrobił to jej brat jako inicjację do kultu wampirów. Po opieprzu brat i lider kultu przeprosili a ja wróciłem do dziewuszki która zapytała mnie czy dałem list, do wyboru miałem: tak dałem/jeszcze nie, co z tego że matkę zabił brat idiota, kto by tam mówił
  • Odpowiedz