Wpis z mikrobloga

To tylko twoja, mocno subiektywna ocena.

@szczotkadokiblazadlugie: no wiadomo, ponad 2/3 polaków nie popiera kształtu reformy KRS - walić ich, a w kampanii głos Polaków miał być ważny
reforma edukacji też bez poparcia, recepty na antykoncepcję awaryjną - też bez poparcia większości

tak, to tylko moja subiektywna ocena a sondaże są lewackie
  • Odpowiedz
@megawatt: no to odsyłam do lektury na temat systemu wyborczego i politycznego w Polsce. Uprawiasz straszny #fucklogic. Polacy dali PiS mandat do rządzenia. Nawet do rządzenia w pojedynkę. Zasady były równe dla wszystkich, więc miej godność i pogódź się z tym.

PS.
Skąd dane na temat poparcia dla reformy sądownictwa?
Na temat poparcia dla reformy oświaty mylisz się lub kłamiesz:
https://www.wprost.pl/kraj/10036545/Najnowszy-sondaz-48-proc-Polakow-popiera-reforme-edukacji.html
  • Odpowiedz
Nie czaje czemu ludzie walcza tak zaciekle o te sady kazda poprzednia wladza miala swoich ludzi na tych stanowiskach to czemu nagle teraz pojawil sie az taki problem ?
  • Odpowiedz
@megawatt: Nie za własne. Zagłosowali na nich głównie ludzie żyjący z socjału wychowywani tak od czasów SLD, a zabrano ludziom pracującym którzy nie chodzą na wybory albo na nich nie głosują.
  • Odpowiedz
@alonso117: masz super nick, sam uwielbiam Nando, ale opowiadasz bajeczki, Mirku. Otóż PiS wygrał wybory we wszystkich grupach społecznych i wiekowych czy niemal wszystkich zawodowych. W więzieniach im słabo poszło, ale tam PO wiedzie prym od lat. Nie wierz mi na słowo, sprawdź sobie choćby statystyki poparcia ze względu na wykształcenie. PiS wygrał zarówno wśród osób najgorzej, jak i najlepiej wykształconych. Także tego... Co do SLD to Ci się też
  • Odpowiedz