no cóż, przy okazji AMA Pauliny @Paula_walczy_z_SM dowiedziałem się że niektórzy uważają mnie za pijawkę wyłudzającą od was pieniądze, za żałosnego gościa w mundurze itp. No nieźle :) Myślę że pijawką to był ten gość co wyłudził 500 k na fikcyjnego chłopczyka chorującego na siatkówczaka oka.... ale cóż, skoro taką macie o mnie opinie, nic tylko przełknąć tego gorącego kartofla i żyć dalej. Każdy przekazujący jakiekolwiek pieniądze na leczenie mojej córki ma pełne prawo do informacji na co idą jego pieniądze, ale chyba nie do tego żeby za nas decydować na co idą. Nie wydajemy ich na zagraniczne wycieczki czy nowe auto, tylko na sprawy które mogą wpłynąć na zdrowie córki... do tej pory około 1500 osób przekazało nam 1% od podatku, mieliśmy 2 publiczne zbiórki i nikt z tych osób nie pytał dlaczego pieniądze idą na to a nie na tamto... Po prostu jeśli chcesz pomóc to pomóż ale to nie uprawnia do grzebania w cudzym życiu, nie na tym polega pomaganie. Ono jest bezwarunkowe. Na szczęście przy okazji tej czwartkowo-piątkowej nawałnicy na nas, było też sporo głosów pozytywnych, a kilka osób zaproponowało konkretną pomoc, związaną nawet ze skontaktowaniem nas z lekarzami...Co ciekawe jest sporo osób korzystających z takich samych metod leczenia, tylko osoby te nie piszą tego publicznie bojąc się hejtu...A tak przy okazji Paulina dzisiaj wyjeżdża na turnus rehabilitacyjny, na 2 tygodnie, też częściowo za wasze pieniądze :) Dziękujemy... Żałosny strażak :( pozdrawia #pomagamypaulinie #zdrowie #wykop #niebieskiepaski #wykopefekt #medycyna
@Milady88: pisałem wiele razy że córka ma m.in. bartonellę więc nie zmieniam tematu, leczenie polega na tym samym co borelioza i objawy te same...ale proszę...to wyniki dodatnie na borrelię wywołującą boreliozę
Myślę że chodzi tu o ostrzeżenie/poinformowanie innych przyszłych wpłacających że pieniądze idą też na badania które są nieskuteczne i że najczęściej pieniądze trafiają do wszelakich szarlatanów o których na wykopie się ostrzega od kilku miesięcy.
No ale to nie nieuświadomione ofiary szarlatanerii powinny być celem ataków personalnych i wyzywania od pijawek.
@robertt1969: ltt wychodzi często fałszywie dodatni temu nie jest standardem. Ciągle czekam na badanie metoda elisa i potwierdzenie w metodzie Western Blot obu klas przeciwciał
@Milady88: od 2 lat wiemy o tym, potwierdziła to lekarz nauk medycznych neurolog specjalizująca się w chorobach odkleszczowych...łatwiej by było napisać jakich nie brała....to cholernie długa lista i leków i ziół i suplementów... wg opinii wielu lekarzy neurologów przypadek Pauliny jest bardzo dziwnym i zarazem trudnym i do zdiagnozowania i do leczenia
@robertt1969: lekarze zwlaszcza z ILADS to kazdemu chca ta borelioze wmówic, jest jeszcze badanie LymeSpot nowoczesne o dobrej wykrywalnosci, robiliscie?
@robertt1969: robienie badań w placówce gdzie chodzicie na biorezonans jest slabym pomyslem. Nie oczekujecie chyba, ze wyjdzie na nich brak reakcji na bioleczenie? ( ͡°͜ʖ͡°) same wyniki wypisywane dlugopisem w 2017 roku powinny dac do myslenia.
@Milady88: nie ma leku który poprawia stan zdrowia przy SM chyba że podanie sterydów, to tak, ale na krótko. W SM podaje się leki które oszukują system autoimmunologiczny żeby się sam nie niszczył, tylko tyle i aż tyle
@robertt1969: widzę że kompletnie nie wie Pan o czym pisze. Testy Elisa i immunofluorescencji pośredniej jak ten co wkleił pan wcześniej to testy przesiewowe o dużej czułości i mniejszej swoistości. Czyli dają wynik pozytywny także u części osób nie będących chorymi. Każdy taki wynik następnie potwierdza się testem western blot. Co do bartonelli macie w domu kota lub mieliście przed 2015?
@robertt1969: wykop to szambo. Najłatwiej się tu ludziom dysponuje nie swoim hajsem, ci którzy nic nie wpłacili albo rzucili dwa złote chcą bezczelnie dysponować całym hajsem i mówić co wolno a co nie. Proszę się nie przejmować, to tylko większa część tego g---o wartego społeczeństwa, te mendy i tak będą jęczeć i tak. Nie ważne co by Pan zrobił
#pomagamypaulinie #zdrowie #wykop #niebieskiepaski #wykopefekt #medycyna
źródło: comment_5WXG8M7yKiw5k8Kth5J3lW2L1GndLF8C.jpg
PobierzNo ale to nie nieuświadomione ofiary szarlatanerii powinny być celem ataków personalnych i wyzywania od pijawek.
@Fenrirr: Klasyczny przykład jak brak kobiety i idące za tym s----------e, powodują nieodwracalne zmiany w mózgu.