Wpis z mikrobloga

@synadama: @emq1 sam jeszcze się nie dorobiłem dzieciaka, ale zapytałem moich przyjaciół, z którymi znam się 30 lat od bajtla, jak to powinno być po urodzeniu dziecka. W sensie, czy dziecko jest najważniejsze, czy rodzice. Opinie były różne, ale byli zgodni co do jednego - dziecko powinno mieć priorytet, ale najważniejsi są zawsze rodzice, bo dziecko jest jak b---a atomowa na związek. Nawet jak długotrwale wpłynie na niego korzystnie,
  • Odpowiedz
@MajorKusiol Dziecko jest częścią rodziny. Pytanie czy partner czy dziecko jest ważniejsze nie ma sensu. Podobnie jakby facet mial 2 żony i ktoś by sie zapytał ktora z nich jest ważniejsza.
  • Odpowiedz
@synadama: Przecież to naturalne. Zaraz po narodzinach najważniejsze jest dziecko - tak dla matki jak i ojca. Jak któreś z partnerów tego nie kuma to chyba nie nadaje się na rodzica. Dziecko z czasem jest mniej absorbujące i partnerzy mając więcej czasu dla siebie.

Nie denerwuje Was fakt że po narodzinach dziecka przestaliście już być najważniejszymi osobami w życiu swoich partnerek?

A w ogóle to z czym masz problem?
  • Odpowiedz
@synadama: Rozwiń temat, bo nie za bardzo wiem jak na to odpisać. W jakich aspektach najważniejszy? To oczywiste, że i ona i ja będziemy więcej uwagi poświecać małemu dziecku niż sobie nawzajem i naiwnością byłoby sądzić, że będzie inaczej.
  • Odpowiedz