Wpis z mikrobloga

Zakopane

@Kosmaty_wagon_animuszu: Nie do końca się z tym zgodzę. Zakopane nie jest "miastem turystycznym" w tym sensie, że masz je zwiedzać i podziwiać zabudowania tak jak powiedzmy w Krakowie. Zakopane jest miastem turystycznym w tym sensie, że masz z niego najbliżej w Tatry. Samo w sobie miasto nie ma nic więcej wspólnego z turystyką.
  • Odpowiedz
@atestowanie2: nie, Zakopane wcale nie ma nic wspólnego z turystyką i na turystach nie zarabia ( ͡° ͜ʖ ͡°) turystyka to nie tylko oglądanie jakichś odrapanych kamienic i zaśniedzialego złomu na placykach. Łażenie po górach czy jazda kolejką linową to też turystyka.
  • Odpowiedz
nie, Zakopane wcale nie ma nic wspólnego z turystyką i na turystach nie zarabia

@Arveit: Oczywiście, że zarabia głównie na turystach, ale nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że gdyby Zakopane nie leżało koło Tatr to byłoby zwykłym miastem jakich są w Polsce setki i nikt by do niego nie przyjechał. Zakopane turystów zawdzięcza tylko i wyłącznie bliskości do gór. Dlatego nie należy moim zdaniem traktować Zakopanego
  • Odpowiedz
@Kosmaty_wagon_animuszu: ostatnio tam byłem i nawet nie wyszedłem na żaden szlak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cały dzień łażenia po miejscach typu Galeria Hasiora, Atma, Cicha i tym podobne. Mocno podskoczyło w moich notowaniach bo do tej pory kojarzyłem je tylko z Krupówek.
  • Odpowiedz