Wpis z mikrobloga

Pytaie do biegających Mirków: zacząłem po rocznej przerwie znów biegać i znów ten sam problem, bezlitośnie #!$%@?ą mnie golenie, mniej więcej na połowie wysokości między stopą a kolanem. Co z tym robić? "Rozbiegać", odpocząć? Mam niestety platfus - może trzeba dobrać odpowiednie buty lub wkładkę?

Poza tym - jak biegać, żeby schudnąć? Cardio w ogóle coś w tym względzie daje? Oczywiście połączone z dietą itp.

#bieganie #biegajzwykopem
  • 9
@ReinmarKrakau Purple'a nie słuchaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)..bieganie pomaga schudnąć, ale z czasem trzeba też zmienić sposób odżywiania i dorzucić ćwiczenia. Ale jak wracasz po roku to też spokojniej zacznij.
@ReinmarKrakau Purple'a nie słuchaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)..bieganie pomaga schudnąć, ale z czasem trzeba też zmienić sposób odżywiania i dorzucić ćwiczenia. Ale jak wracasz po roku to też spokojniej zacznij.

@tolstyy00: kiedy jest trochę prawdy w tym... bieganie słabe jest na chudnięcie. Ja przestałem chudnąć od kiedy zacząłem biegać ;)
@niewiem1979: no wlasnie widac po przykladzie opa i wielu jemu pdoobnych, kontuzje, bule (:P), cos w klatce ucika itp problemy. Zwlaszcza jesli ktos wazy zdecydowanie wiecej niz powinien.
Poza tym potrzeba sporo czasu, zeby to faktycznie bylo bieganie i faktycznie sensowne dystanse lub predkosc. Zmeczyc sie jest fajnie tylko co z tego? Jak zakwasy pozwola na nastepny trening za kilka dni, warunki pogodowe, logistyka i systematycznosc staje pod znakiem zapytania.
Do