Wpis z mikrobloga

Motomirki czy Suzuki SV650 na pierwszy motocykl to dobry wybór? Jakie motocykle są polecane dla świeżego posiadacza prawa jazdy kategorii A? Najbardziej podobają mi się naked'y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motocykle
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheFriendlyNeighbor: Bierz śmiało. Tylko podejdź z respektem do maszyny. Ja kupiłem na pierwsze moto Hondę VFR 800 FI i od zeszłego sezonu zrobiłem 18 tys km i nie żałuję swojego wyboru ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wybór pierwszej maszyny to kwestia bardzo indywidualna jak dla mnie.
  • Odpowiedz
@TheFriendlyNeighbor:
#sv650 to moje pierwsze moto, jak jeździ się z głową to moto jak najbardziej ok na pierwszy sprzęt wg mnie. Z drugiej strony, wiem że wykorzystuje może z 30% jej możliwości. Skłaniam się do opinii że jednak takie 250 lepiej na początek, bo łatwiej wydusić maksa z mocy i poprawiać wyniki tylko dzięki technice jazdy. Wtedy na 100% to ty prowadzisz, a nie motocykl.
  • Odpowiedz
@TheFriendlyNeighbor: od miesiąca mam sv650 jako pierwsze moto. bardzo fajnie. czuje respekt i nie odwijam jakoś mocno. bardzo fajne moto. lekki i zwinny
@gerard-kowalski: mi się zdarza zablokować. zazwyczaj jak trochę pomagam tylnym hamulcem ale na wilgotnej nawierzchni czy w garażu podziemnym blokuje normalnie. nigdy mnie to jakoś nie zaskoczyło, żebym był bliski gleby, czuje jedynie że trochę traci przyczepnośc i tyle
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: w środę będę na torze to potestuje różne podejścia. Może aplikacja torowa do telefonu coś mi podpowie.

To nie jest w sumie tak że na 2 nie przejadę tego zakrętu ale
tej jedynki się trzymam bo jak narazie jadę tak, że na jedynce przez cały zakręt MP8 lekko dodając gazu i na wyjściu jeszcze mam troche zapasu obrotów na przyspieszenie i dopiero zmianę na 2.
  • Odpowiedz