Wpis z mikrobloga

Czy ktoś mi moze powiedzieć, czy to jest jakiś standard w rowerach brytyjskich (to jest tylny trójkąt, mocowanie zaraz za siodłem) ? Normalnie to miejsce na śrubę jest odwrócone o 90' (np na hamulce). @fixie coś wiesz moze na ten temat ?
@geuze zabrałem się za montaż błotników (SKS) Ci w UKeju to majo coś nie tak z głową, ale spawacz był nawalony :D. Z przodu będzie duuży problem z przykręceniem lewego pałąka od błotnika - hamulec baaardzo wystaje.
#rower #szosa #gravel #przelaj #cyclocross
uysy - Czy ktoś mi moze powiedzieć, czy to jest jakiś standard w rowerach brytyjskich...

źródło: comment_6ctVUJtsk5pcsn9GfHcvP5hOybbSKAGc.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uysy: Normalne. robisz dziurę w błotniku i wkręcasz śrubę dając podkładkę między nią, a błotnik. Z przodu masz hamulec tarczowy, więc trzeba najlepiej dać dłuższą śrubę i dystans. Jak mi przypomnisz w poniedziałek, to zrobię zdjęcie.
  • Odpowiedz
@fixie: Na przod niestety dluzsza sruba i dystans z przodu odpada - za bardzo bedzie odstawac. Ale przerobie sobie pret i bedzie git.
@OstatecznyArgument: To jest niestety plastik, ale chyba ten plastik przewierce od dolu, a nie caly blotnik :).
  • Odpowiedz
@uysy: @fixie: też się przymierzam do tego roweru - czy tarczówki będą przeszkadzać przy montażu bagażnika? Muszę kupować dedykowany do rowerów z hamulcami tarczowymi? Jest jakaś opcja w nim, żeby zamontować stopkę?
  • Odpowiedz
  • 0
@fixie ale pytam o bagażnik :) Też trzeba podkładki robić?

Jakiś kickstand - no stopkę rowerową po prostu. Ze swojego obecnego roweru wymontowałem, ale często jednak mi brakuje, nie zawsze jest o co oprzeć.
  • Odpowiedz
@geuze: oczko bagażnika jest pewnie wyżej.
Nóżek się nie montuje w takich rowerach, jak nie ma o co oprzeć to się kładzie.
  • Odpowiedz
@geuze: Z bagażnikiem nie ma najmniejszego problemu, to jest jakiś bagażnik za 50zł z Decathlonu (jak powiększysz zdjecie w nowym oknie to widać że sruba błotnika jest niżej niż ta od bagażnika przy kole). Ty szukasz nóżki a nie stopkę kierwa :P. Są takie do montowania do rury tylnego trójkąta np:
https://www.decathlon.pl/stopka-rowerowa-500-id_8302792.html

@fixie: Przy BB5 nie ma szans na adapter, to bedzie za bardzo odstawać. Wiem o czym
uysy - @geuze: Z bagażnikiem nie ma najmniejszego problemu, to jest jakiś bagażnik za...

źródło: comment_WnaAaUozq1b4mFw4f16Eb2xTooxQ9u4U.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@fixie: jest to jakiś pomysł! :) Przyznaje że jeszcze nie szukałem jak to mogę rozwiązać. Więc dziekuję Ci za podrzucenie pomysłu :)
  • Odpowiedz
@geuze: Po twoich wymaganiach i zmianach jakie chcesz robić, widzę że coś droższego niż 2.5-3k zł...zapaskudziłbyś rower :P. Nóżka...matko bosko! :P bagażnik rozumiem, sakwy jakieś itp :D.
  • Odpowiedz
@uysy: nie wiesz jak ciężko postawić czasami rower w Holandii to nie zrozumiesz ( ͡º ͜ʖ͡º) Serio, często musisz przejść ze 100 metrów, żeby móc oprzeć gdzieś rower jeżeli nie masz nóżki a chcesz wyskoczyć np. po kawę.

Chcę lekki, najlepiej stalowy all-arounder i commuter xD W zasadzie to potrzebuję dołożyć tylko błotniki i bagażnik. Właśnie trek 520 byłby idealny, ale to trzeba 300 EUR
  • Odpowiedz