Aktywne Wpisy
Quear +2
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
Borsukii +7
Top1 najlepszych czesci kobiety
#nieruchomosci #demografia #polska
@duzy240: ani jedno, ani drugie nie ma zbytniego wpływu na dzietność.
Ja p------e, skąd oni te szacunki wzięli? To ja już bym lepiej ekstrapolował a i tak bym chyba tak nisko szacunków nie dał.
A takie finezyjne wykresy to baza m.in. dla szacunków przyrostu ludności w top5....
Czyli Polacy na dobrą sprawę znikają, ale zanim znika to połowa z nich przeprowadzi się do 5 miast w Polsce....
@zmarnowany_czas: niestety nie masz racji, ale ma.
@zeszyt-w-kratke: nie ma, bez znaczenia ile razy zostanie to przez was powtórzone. W UK badano wpływ cen mieszkań na przestrzeni kilkunastu lat. 10% wzrostu cen mieszkań powodowało wśród wynajmujących 2% spadku dzietności, a i to dopiero po 2 latach, a wśród posiadających 2.4% WZROSTU dzietności. To są pomijalnie małe liczby, bo jedno drugie w pewnym stopniu wygasza. A i to z UK, gdzie w
@gupi_ja: i to, w przeciwieństwie do cen nieruchomości, ma realny wpływ na dzietność. Faceci (a dokładniej ~92% facetów) chcieliby dzieci, ale często nie mogą znaleźć odpowiednich partnerek. Kobiety (również 92-93%) również chcą dzieci, ale również często też nie mają ich przez brak odpowiednich partnerów.
I to się dzieje z różnych powodów. Czasem przez wygórowane wymagania którejś ze stron, a czasem przez