Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do zakupu #bmw #seria1 (rocznik okolice 2010) ktoś posiadał/posiada? Warto kupić, czy szukać czegoś innego? Kupilibyście jeszcze raz? Jakieś największe wady, problemy? Coś się często psuje? Diesel czy benzyna? Napęd na tył jest bardzo problematyczny zimą czy to tylko mit? Jakieś cenne uwagi? :D

#motoryzacja #auto #kupnosamochodu
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jeesek: Pewnie, wołaj jeśli chcesz.

Ja osobiście w Polsce nie brałem auta. Za dużo się nasłuchałem. Jeśli bierzesz z silnikiem do 2.0 (powyżej akcyza 13%) to na Twoim miejscu bym zapłacił troszkę więcej, wziął gościa z lokalnego komisu żeby pojechał z Tobą lawetą, z komputerem i miernikiem lakieru i ocenił auto (tacy ludzie najbardziej się znają na wałach, bo sami je robią więc najlepiej jechać z takim). Na miejscu jakaś
  • Odpowiedz
A i jeszcze ta "gwarancja" wystawiana przez komis, która często pojawia się w ogłoszeniach. Kolejny sposób na naciąganie klientów? Warto w to w ogóle wierzyć? Podobno są też jakieś ubezpieczenia na wady ukryte w silniku/skrzyni biegów, wuja kupił synowi Mondeo, wykupili to ubezpieczenie, okazała się, że problem był. Zwrócili mu za naprawę, że praktycznie wyszedł na tym +/- 100 zł @Trawker: @mattcabb:
  • Odpowiedz
@Jeesek: Ja bym się w to nie bawił. Tym bardziej jeśli szukasz diesla, o którym musisz mieć pewność, że był zadbany. Naprawdę wolałbym przemyśleć to i znaleźć coś na mobile.de nawet dokładając trochę więcej kasy, bo później może się okazać, że kupisz auto u nas i dołożysz 10x tyle co byś dołożył do zwiezienia zza granicy.

Co do rozrządu w tych silnikach to jeśli będziesz oglądał auto zwróć uwagę na
  • Odpowiedz
@Trawker: @mattcabb: @o1zo

Wiecie może czym różni się BMW Seria 1 od BMW 1M? Znalazłem taką 1M z 2011 roku, która wygląda tak samo jak te z Seri 1. Ktoś się pomylił przy wrzucaniu ogłoszenia czy są jakieś znaczące różnice?
  • Odpowiedz
@mattcabb: znając życie to pewnie jest tak jak napisał mattcabb choć wszystko jest możliwe. Musiałbyś sprawdzić. Istnieje więcej M-ek niż faktycznie wyszło z fabryki. ;-)
  • Odpowiedz