Chciałbym zapoczątkować pewną serię wpisów, gdzie będę zamieszczał proste przepisy kulinarne prosto z Korei Południowej wraz z linkami do składników, które ciężko dostać w Polsce. Od pozytywnego feedbacku będzie zależało jak długo będę kontynuował.
Aby dotrzeć do większej liczby mirków, do tego wpisu, a być może też do innych daje #rozdajo składników (sos + kluski) na poniższą potrawę. Losowanie jutro o 21:00, wygrywa jedna osoba, zielonki się bawio. Wysyłam na paczkomat
Na początek coś bardzo łatwego a zarazem mega pysznego - gratka dla fanów ostrego jedzenia.
TOPOKKI - koreańskie kopytka.
Składniki (na ok. 2 porcje):
1) - Kluski ryżowe 200g - Ciasto rybne odeng 2 plastry (niestety ten składnik jest mrożony i nie mogę go wysłać, można go pominąć) - Por 1 szt - Woda 2,5 szklanki - Cebula (opcjonalnie)
1) Wymieszaj składniki nr 2 lub użyj gotowego sosu.
2) Do garnka wlej 2,5 szklanki wody, dodaj składniki nr 1 (oprócz pora) i przygotowany sos. Wszystko doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 15 min, dopóki sos nie zgęstnieje a kluski ryżowe nie zmiękną.
Niektórzy kojarzą mnie już z rozdajo i również przy tych wpisach będzie można na nie się natknąć. Dajcie znać czy taka forma promocji będzie dla Was okej.
TAG do obserwowania lub na czarnolisto #koreahouse
@jack5on mnie ciekawi Twój przepis na bulgogi, uwielbiam te danie. Moja rodzina często robiła interesy z Koreańczykami i często przywozili jakieś przepisy od nich ( ͡°͜ʖ͡°) moja mama była miesiąc temu i przywiozła mi kimchi I takie cudo:
Chciałbym zapoczątkować pewną serię wpisów, gdzie będę zamieszczał proste przepisy kulinarne prosto z Korei Południowej wraz z linkami do składników, które ciężko dostać w Polsce. Od pozytywnego feedbacku będzie zależało jak długo będę kontynuował.
Aby dotrzeć do większej liczby mirków, do tego wpisu, a być może też do innych daje #rozdajo składników (sos + kluski) na poniższą potrawę. Losowanie jutro o 21:00, wygrywa jedna osoba, zielonki się bawio. Wysyłam na paczkomat
Na początek coś bardzo łatwego a zarazem mega pysznego - gratka dla fanów ostrego jedzenia.
TOPOKKI - koreańskie kopytka.
Składniki (na ok. 2 porcje):
1)
- Kluski ryżowe 200g
- Ciasto rybne odeng 2 plastry (niestety ten składnik jest mrożony i nie mogę go wysłać, można go pominąć)
- Por 1 szt
- Woda 2,5 szklanki
- Cebula (opcjonalnie)
2) Sos
- Pasta chili 5 łyżek
- Syrop kukurydziany - 2 łyżki
- Cukier - 1 łyżka
- Sól
- Pieprz
LUB
Gotowy sos pikantny
Gotowy sos słodki
Przygotowanie:
1) Wymieszaj składniki nr 2 lub użyj gotowego sosu.
2) Do garnka wlej 2,5 szklanki wody, dodaj składniki nr 1 (oprócz pora) i przygotowany sos. Wszystko doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 15 min, dopóki sos nie zgęstnieje a kluski ryżowe nie zmiękną.
GOTOWE!
Wersja YT: https://www.youtube.com/watch?v=e3RLjJnq07o
Niektórzy kojarzą mnie już z rozdajo i również przy tych wpisach będzie można na nie się natknąć. Dajcie znać czy taka forma promocji będzie dla Was okej.
TAG do obserwowania lub na czarnolisto #koreahouse
#koreapoludniowa #gotujzwykopem #toppoki #ostrezarcie #przepisy
źródło: comment_fVNvc9BmMauUjfUSwsC8j1Ps4nT1tSav.jpg
Pobierz@jack5on: przedstaw od razu odpowiednik północnokoreański ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_PS5eDlOULmBFQXmZRtOM378vkBbMSST0.jpg
PobierzMimo, iż żart zabawny ;)
źródło: comment_VSsAgrD13H75AJ6fDjOfSWE3t5TnkiaF.jpg
PobierzPozdrawiam
Pozdrawiam
1. Duży ten por?
2. Który tag obserwować?
Pozdrawiam