Aktywne Wpisy

opinel +172
Chyba żadnym kaprysem motoryzacji nie jestem w stanie tak mocno gardzić jak suwami. Już nawet wolę pierdzące wydechy.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
źródło: GQNyojJaMAAJTBa
Pobierz
AmarenoMORENO_00 +249
Obawiam się , że niebawem trzeba będzie s--------ć z Polski ale już nie przez kijowe ZAROBKI lecz przez p----------e CENY rodem z p---y...
#takaprawda #zalesie
#takaprawda #zalesie
źródło: temp_file6802860228914502483
Pobierz

Dzis zaczalem przygode z realm. Wszyscy mowią ze takich och ach.. a mnie wkurza od dobrych dwoch godzin. W ciagu kilku chwil napotkałem kilka problemów.
Aplikacja nad ktora pracuje wykorzystuje RxJava2 (Realm wspiera RxJava1)... uzywamy Rx do miedzy innymi przerzucania czesci zadan by wykonywały sie w innym wątku.
Problem mam gdy chce skorzystac z Realm w wątku. Rzuca mi błędem ze nie moge tego zrobić, bo instancja do Realm zostala stworzona w innym watku.
Jak mam wyciagniety obiekt z bazy danych, i wypluty np z Rx (stworzony w innym watku), to nie moge np zmienic jakiegos pola w tym obiekcie, bo rzuca mi wyjatek ze musze to zrobic "w transkacji" a tej nie moge otworzyć, bo obiekt był stworzony w innym wątku.
Czy serio za kazdym razem jak chce cos zrobic na tabeli to musze tworzyc nowy obiekt Realm'a, dopiero wtedy wyciagnac obiekt z bazy i wykonać na nim jakąs akcję?! jak bede chcial przerzucic taki obiekt do wątku UI, to bede musial go przepisac na inny obiekt?
a moze ja robie cos zle?
Przykładowao mam Observabla z obiektem z bazy, robie na tym observable operacje długotrawala - jakies mapowanie, request do serwera, obojętne - robie to na osobnym watku, a wynik obserwuje w UI... obiektem zwracanym bylby jakis element z
Robiłem to mniej więcej w ten sposób, również używałem Rx i nie miałem problemów. Pamiętaj o '[at]PrimaryKey'.
public List getFoos() {RealmResults realmResult = mRealm.where(Foo.class).findAll();
List result
Jakiej bazy obecnie używasz?