Wpis z mikrobloga

@webh: Olali temat, proponowali archiwizowac starsze wiadomości, więc poarchiwizowałem wiadomości ze starszych lat, ale i tak w odbiorczej mam 2000 wiadomości - całość (odświeżenia, wczytywanie) trwa koszmarnie wolno, sprawdzane na różnych maszynach w różnej lokalizacji (inni dostawcy netu).
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: wiele wskazuje zatem na to, że może być to problem typowo z wydajnością całego rozwiązania pocztowego po stronie usługodawcy. Rozumiem, że w sumie miałeś 4000 wiadomości, 2000 zarchiwizowałeś, a 2000 masz obecnie w skrzynce odbiorczej?
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: spróbuj jeszcze takiej rzeczy - utwórz sobie folder o dowolnej nazwie i przerzuć tam 90% wiadomości z folderu Odebrane, sprawdź czy wówczas sytuacja się polepszy. Jeśli się nie polepszy to prawdopodobnie jedynym rozwiązaniem może być przerzucenie się na pocztę przez aplikację pocztową i/lub zmiana usługodawcy...
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: Miałem olbrzymie skrzynki, masa wiadomości, paredziesiąt GB zajęte na linuxplcom i wszystko śmigało. Jaki masz serwer? Ja mam s8. Sprawdzisz to jak zalogujesz się np do panelu admina tam gdzie widać twoje konto pocztowe to spójrz wtedy na link w przeglądarce.
  • Odpowiedz
@webh: @carlo497: @Huczek: podobno problem jest z wielkością/zajętością poczty (6,5 GB) i tym, że chcę aby obsługiwać to poprzez przeglądarkę, podobno każdy przeglądarkowy program pocztowy musi zawsze odświeżać całość czyli te 6,5 GB i dlatego mam tak wolno (odświeżanie, listowanie itp) niezależnie ile mam ustawione pokazywanie (stronicowanie) wiadomości (aktualnie mam co 50). Dla mnie na logikę powinno odświeżać tylko te 50 :)
  • Odpowiedz