Wpis z mikrobloga

#szosa #rower

Mircy poradzcie mi. Kupilem sobie szose Specialized costam za 7k (carbonowy widelec). Chodzi jak zloto, a do tego jest tak lekka ze do tej pory nie moge uwierzyc ze jest to rower.

Kupilem najpotrzebniejszy osprzet: buty SPD gorskie, kask, okulary i bidon, ale nie mam innych koszulek i rajtuz. Czy wypada wyjezdzac w takiej szosie ubranym w kask T-Shirt i spodenki, czy musze dokupic termokurczliwe bluzy, spodenki z pampersem, energobatoniki itp zeby nie wzbudzac u innych smiechu i politowania?

Troche wstyd jest mi jezdzic w tshircie jak oldboye 90kg wagi smiegaja w calym kombinezonie SRAM.
  • 20
@TwigTechnology: no ale na krotkie dystanse do pracy albo po bulki do sklepu nie odczuwam dyskomfortu. Bardziej chodzi mi o stylowke, czy w ogole wypada wychodzic tak ubranym na rower?

Profesjonalny sprzet alpinistyczny nie kosztuje tyle co spodenki, bluza, kurtka i opaska na rower, wiec wciaz troche sie wacham. Warto poswiecic te 2-3k na kostium?
arto poswiecic te 2-3k na kostium?

@Wafellini: to wydaj kilkaset złotych w Decathlonie na serię 500/700 minimum, pojeździj sam i oceń ( ͡º ͜ʖ͡º) No i koniecznie kask i okulary na dłuższe trasy, bo jak ci przy 50 km/h jakiś owad wpadnie w oko to nic przyjemnego. Ja nawet na trekking na dłuższe trasy zakładam spodenki z pampersem.
@bynon: niektórzy zarabiają grube siano i nie przejmują się takimi drobnymi na waciki jak 7k pln ( ͡ ͜ʖ ͡) Ostatnio na Reddicie widziałem jak laska chwaliła się swoją pierwszą szosą... Giant Liv na karbonie z hydraulikami, chyba Avail Advanced xD
@geuze mnie nie dziwią drogie rowery, tylko że jak ktoś ma #!$%@? na drogi rower jeżdżąc nim do sklepu, ale przejmuje się jakie gacie włoży. BO TO ZARZUTKA