Aktywne Wpisy

PanNieznanypl +95
#rozowypasek powiedział wczoraj, że chce dziecko z tym, że ja nie chcę, nie czuje tego żeby się babrać, wolę dalej latać po świecie, bawić się, grać w gierki i być wolnym, z tego powodu też muszę znaleźć inną bo wiem, że ta nie odpuści już to kiedyś przerabiałem.... Jak dodatkowo pomyśle, o swoich kuzynach po rozwodach, alimenty, sądy nie dziękuję nawet ślubu nie wezmę nigdy
#rozowepaski #niebieskiepaski
#rozowepaski #niebieskiepaski
o__0 +448

Cały Main-bus odszedł w przeszłość. Cały stary setup rafinerii i produkcji solid fuel pozostał wspomnieniem.
Wszystko jest obsługiwane logistyczne. Wszystko. Dosłownie wszystko. Hołdując tej zasadzie zacząłem baryłkować nawet wodę. Pomogłem sobie troszkę poprzez zwiększenie Stacksize baryłek z 10 na 100. Dzięki temu każda skrzynka może przechowywać 1 200 000 cieczy dowolnego rodzaju.
(Tak wiem (╯︵╰,) przegięcie, ale zaczynało mnie irytować ciśnienie w rurach).
I dodanie nieskończonych badań dla robotów logistycznych. Żeby to mogło jakoś śmigać. Aktualnie robot może nieść 30 przedmiotów. Kolejny poziom (+2 cargo size) kosztuje ponad 500 000 pakietów naukowych. Nawet z modułami productivity to ponad 200 rakiet.
Kolejnym etapem był problem z dostawami rudy. Mining outposty obsługiwane w pełni przez niebieskie pasy kopały zbyt wolno.
W każdej maszynce do kopania moduły 1x productivity+2x speed. Pas był w stanie złapać 8-10 koparek górniczych. Reszta stała. Pociąg czekał na warunek full inventory. Bo szkoda, żeby na paliwie rakietowym wozić 1000 sztuk rudy.
W efektcie powstał pomysł obsługiwanych logistycznie outpostów górniczych. Koparki z modułami do Skrzynki Active provider. To zabierane przez roboty do stacji zaraz obok, albo ładowane do Storage Chestów przy stacji. Pociąg się ładuje w 20 sec.
Przy okazji mnie naszło, i przebudowałem cały system kolejowy z lewo-stronnego na prawo-stronny. Bo tak.
Trochę się nakombinowałem, na stacji rozładunkowej, a pociągi dostawały kociokwiku. Udało się i przy okazji każdy wagon ma teraz rozładunek 12 stack inserterów i cały pociąg się rozładowuje w 10 sec. Więc stacja nawet z 3 OmniDepot nigdy się nie blokuje.
Screeny wrzucam w komentarzach.
#factorio
źródło: comment_7gSLydsWq7vOoyss7yCSKalBjZs7rgTU.gif
Pobierzźródło: comment_Ub4R174GiSCu1DiK25oLoQHE4knE0FRU.jpg
Pobierzźródło: comment_iVEVOkad0t5tHDLfGh62MwWdYN3HHoP3.jpg
Pobierzźródło: comment_WDmfNKsfxpVY0aRuGF8cj3ItLBM0An2K.jpg
Pobierzźródło: comment_NQB81x3qkCPQ9DnjvIp4ZiLkN3HpxWOL.jpg
Pobierzźródło: comment_nUvC2s7rlTA3AjMGqPIiIYWyMHlGRzEe.jpg
Pobierzźródło: comment_uvhUw2B3EeO738Tf1BsCUu0eXG6s25Mi.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_gSLC6yf6JDcBMYiddhvM4XzFygqP8Vgl.jpg
Pobierzźródło: comment_2VvcZTXRDLtzgLuJgTFVhBBvAPEkuScI.jpg
PobierzTe ciągłe zmiany.
Choć widzę, że jak wyjdzie jakaś stabilna wersja to będę mieć zarwaną nie jedną nockę
ps. pokaż całą bazę - lubię oglądać buildy :)
ps.2 nie zauważyłem wcześniejszych screenów - na wypasie masz :)
źródło: comment_TW07mzWRn1X2oOHpSUZWDojzqlkGYigh.jpg
PobierzZmniejszyłem ewolucję i ekspansję robali o połowę, żeby nie tracić nerwów, na robienie murów i linii obrony.
Twoja fabryka wygląda na ogromną przez ten beton - wszędzie beton ( ͡° ͜ʖ ͡°)