Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do wszystkich którzy są ileś lat po ślubie albo w długo trwających związkach. Mieliście kiedyś taka sytuacje? Jestescie z ta druga osoba, która bardzo kochacie mimo jakiś ich wad i głupich nawyków, z która mieszkacie, planujecie przyszłość lub macie juz dzieci kredyt i inne rzeczy i nagle poznajecie kogos bardzo fajnego, dobrze sie z nim dogadujecie ale zapieracie sie rękami i nogami i rękami przed uczuciem no bo przecież kochacie szalenie te osobę która czeka na Was w domu. A potem sie okazuje ze ta nowo poznana osobę Lubicie coraz bardziej, łapiecie sie na myśleniu o niej, ze co porabia albo co by powiedziala/powiedział w danej sytuacji, chcecie z ni spędzać czas.
I co wtedy zrobiliście? Olaliscie sprawę i pozwallaliscie sobie na małe niewinne flirty gdzieś z boku czy kompletnie ucinaliscie kontakt czy co?
Pytam bo bardzo mnie to ciekawi co w takich sytuacjach robią inni ludzie. Moi rodzicie byli razem 20 lat i sie rozwiedli przez ta "inna osobę", znam tez wiele innych par które były ze sobą kupe lat, nawet mieli dzieci i rodziny założone ale rozeszli sie bo jedno z nich zakochało sie w kimś innym.
Czekam na poważne wyznania ale pewnie 3/4komentarzy będzie o bolcu na boku ehhhh
#zwiazki #zycie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #malzenstwo
  • 24
@potocko: ucinanie kontaktu oznacza w takim przypadku slaba wole, jesli nie jestes w stanie wybrac kto jest dla Ciebie wazniejszy to znaczy ze zle dobralas partnera albo nowy jest lepszy i to tez sie zdarzyc moze :), zwiazek 11lvl
@JUSTd0IT: tak ale zobacz. Każdy związek i każda nowo poznana osoba jest super wspaniała i wszystko jest piękne i kolorowe ale to sie kiedyś kończy. Wiec perspektywa bycia z tym kimś nowym zawsze jest świetna bo wszystko jest świeże, oboje sie staracie i wszystko jest pełne ekscytacji wiec pod tym względem zawsze będzie sie lgnęlo do tej nowej osoby a to co w domu będzie stare, nudne i oklepane. Bez makijażu
@potocko: tak bedziesz myslec jak urwiesz kontakt, jak dalej bedziesz w jakims stopniu w kontakcie z ta osoba i mowie tu o znajomosci dluzszej niz miesiac to tez zobaczysz ze nie wszystko takie zlote jak sie wydaje :)
bo przecież kochacie szalenie te osobę która czeka na Was w domu.

@potocko: jak to mówił jeden "wybierz e drugą, bo jak kochałbyś pierwszą to nie zakochałbyś sięw drugiej"

Świat nei ejst idelany, nie wiążemy się z najlepszymi ludźmi dla nas, a najlepszymi dostępnymi. I zdarzają się sytuacje gdy pojawia się dopasowanie dużo dużo lepsze gdzie indziej. Cóż. Ważne by być szczerym, odpowiedzialnym i uczciwym. Żadnych gierek na boku.
tak ale zobacz. Każdy związek i każda nowo poznana osoba jest super wspaniała i wszystko jest piękne i kolorowe ale to sie kiedyś kończy. Wiec perspektywa bycia z tym kimś nowym zawsze jest świetna bo wszystko jest świeże, oboje sie staracie i wszystko jest pełne ekscytacji wiec pod tym względem zawsze będzie sie lgnęlo do tej nowej osoby a to co w domu będzie stare, nudne i oklepane. Bez makijażu i w
@potocko: ostatnio widziałam w tv wywiad z Teresa Lipowska. I padło wlaanie takie pytanie.
Odpowiedz?
Jesli żyjesz z kimś iles lat, to zawsze jest szansa na chwilowe zauroczenie. Bo w malzenstwie kłótnia, słabsze dni. A tu taki miły i przystojny blablabla.
Tylko czy warto dla takiego zauroczenia ranić i niszczyć ukochaną osobę?
Ja jestem zdania, że nigdy. Miłość, małżeństwo to nie tylko uczucie. To tez wybór i jak spiewaja w jednej
@potocko: 5 lat po slubie. Zawsze urywam kontakt, jak tylko wyczuję, że zaczyna mi się ten ktoś podobać lub na odwrót. Choć zazwyczaj ciężko, bo przecież poznawanie nowej osoby jest ekscytujące. Nie wchodzę we flirt - nie pozwalam sobie, choć czasami całą sobą chciałabym jakąś znajomość pociągnąć, wmawiając sobie, że to przeciez tylko zwykła znajomość. Zawsze koniec końców sama dochodzę do wniosku, że nie ma sensu się ładować.
Zdarzało się też,