Wpis z mikrobloga

@cajar: w mieście wychodzi mi średnio 15-16 litrów, trasa 12-13. Do tego quattro trochę więcej pali
@azutamhs: spalanie j.w ale to przy ciężkiej nodze i dynamicznym ruszaniu spod świateł. Ogólnie z tego co wiem od mechaników i innych posiadaczy to silnik jest praktycznie bezawaryjny. Sąsiad ma 1.8T(tylko że w A4 B6) i również nie ma problemów(chociaż dużo napraw robi nad wyrost). Jeździłem obydwoma i zbierają się bardzo podobnie,
  • Odpowiedz
w mieście wychodzi mi średnio 15-16 litrów, trasa 12-13

@Mation: Mało :) Mi 3.2 V6 240KM w AR166 potrafi po mieście i 20L opierdzielić. Trasa 11-13L. Ale też LPG, więc nie boli :P
  • Odpowiedz
@piastun: Ja raz miałem sytuacje że w ciągu 3h tankowałem tankowałem z różnicą 32 gr, pierwsze tankowanie w krk za 4,49 ON a potem dojechałem do Gliwic i już tankowałem za 4,17 co ciekawe na stacji 100m dalej było 4,19 a rano już... 4,31 zł.
  • Odpowiedz
@bi-tek: u mnie dziś była śmieszna historia :). Podjeżdżam na orlen i patrzę a tam dystrybutor taśma czerwoną obklejony. Pytam kolesia ze stacji czy działa im tankowanie a on, że tak ale w takiej cenie jak mają to pewnie pan nie będzie chciał :) przez błąd w systemie mieli po 21,2zł :)
  • Odpowiedz