Wpis z mikrobloga

Wczoraj sobie fajnie przespałam dzień chorobowy, a dzisiaj przez szał macicy nie mogę spać
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bananada: Ja już drugi dzień cierpię, wczoraj chirurgicznie wyrywany paznokieć w dużym palcu u stopy, dzisiaj zmiana opatrunku i zrywanie opatrunku razem ze skrzepniętą krwią, a tam całe unerwienie na wierzchu teraz... () Ręcznik w ustach, ból że aż przechodzi w prąd. Teraz leżę po dwóch ibuoromach i czekam czy to w ogóle coś pomoże.
  • Odpowiedz
  • 0
@bergero00: to tylko Ibuprom? Ja na okres normalnie 1 ketonal żeby zadziałało, dzisiaj 2 nie dały rady i dostałam kroplówkę z nospą (nospa i inne rozkurczowe doustnie nie pomagają)
  • Odpowiedz
@Bananada: Trafiłem na NFZ na chirurga w złym humorku, cham, niedelikatny, nie przepisał żadnych przeciwbólowych, nie wydrukował instrukcji co z tym robić, o zwolnienie jak się zapytałem to z ryjem do mnie że skąd On ma wiedzieć czy mi potrzebne xD
  • Odpowiedz
  • 1
@bergero00: jak nie masz żadnego abonamentu typu medicover to warto do POZ podjechać żeby lekarz coś przepisał, bo ja sobie nie wyobrażam jak to musi n-------c
  • Odpowiedz
@Bananada: Zły pewnie że nie usługa prywatna, jutro idę do lekarza rodzinnego żeby mi chociaż powiedział jak mam z tym postępować, niech to w ogóle obejrzy i niech mi przepisze jakieś przeciwbólowe bo oszaleć można momentami. No i coś czuję że ten tydzień L4 co dostałem z łachą to mało będzie.
  • Odpowiedz
@Bananada: Metylacja DNA: To najczęstszy mechanizm epigenetyczny. Grupy metylowe (CH₃) są dodawane do określonych fragmentów DNA (najczęściej w regionach regulatorowych zwanych wyspami CpG). Na przykład w przypadku Holenderskiego Głodu Zimowego zaobserwowano zmniejszoną metylację genu IGF2 u osób narażonych na niedożywienie w życiu płodowym.
  • Odpowiedz
@nasser: dużo tłumaczy, stąd wniosek że pokolenie rodziców 96-2005 należało do tych co głodowali trochę, i ma to sens w pl mocno.
Za to w USA roczniki 2008 będą pewnie najbardziej otyłe (?)
  • Odpowiedz