Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#bitcoin #kryptowaluty #tyleprzegrac

Wyprzedałem się z wszystkich btc miesiac temu zanim ruszyły wzrosty . Miałem ja trzymać do emerytury, a pod wpływem impulsu sprzedałem wszytko . Mam 600% zysku a czuję się jakbym przegrał życie :(

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Jeśli wtedy z punktu widzenia tamtej sytuacji uważasz, że podjąłeś dobrą decyzję (nie biorąc pod uwagę późniejszej ceny) to nie ma czego żałować. Patrząc na wykres ceny PO SPRZEDAŻY, zawsze wszystko wydaje się jasne, ale trzeba zapomnieć.
  • Odpowiedz
@bitcoholic: jak masz środki na takie rzeczy to spoko, ja miałem odrobinę btc i chciałem je spieniężyć w takiej cenie. Mój cel się powiódł. Życzę Ci żeby za 10 lat BTC było bardzo drogie, ale nie każdy ma pieniądze i czas na takie inwestycje
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja kupowałem poniżej 1k PLN, plan był czekać aż cena będzie x 10 i sprzedać. Wtedy wydawało mi się, że stanie się to może za 10 lat, a tu wygląda, że lada moment możemy tam być.

Sprzedam więc tylko cząstkę...
  • Odpowiedz
@czarnyzawias: @bitcoholic: ja po pewnym okresie handlowania i spekulacji doszedłem do takich samych wniosków. Najbezpieczniej kupić i trzymać. Sprzedawać jedynie w razie konieczności.
Teraz też mialbym dużo więcej bitków gdybym kiedyś nie sprzedał na górce ;)
  • Odpowiedz
@m00n: kupowali by ci co teraz a cana w kosmos. To co napisałeś odnosiło się pewnie, że nie było by wtedy takiej zmienności cenowej i możliwości zarobku dla spekulantów.
  • Odpowiedz
@Smule: definicja górki jest bardzo problematyczna. Ja nie uważam tego za górkę ale za dno kolejnej bańki. Oczywiście wolałbym się mylić. Też czekam i też ta cena wydaje mi się za wysoka ponieważ przyzwyczaiłem się do innych poziomów.
  • Odpowiedz